Έκτακτη Είδηση: Ελεύθερος αφέθηκε ο Μπαρμπαρούσης – «Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Ελεύθερος αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την πολύωρη απολογία του – Απαγόρευση εξόδου από την χώρα, χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του οι περιοριστικοί όροι – «Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη» τόνισε αμέσως μετά την διαδικασία – Ευχαρίστησε τους δικηγόρους του και… πήγε σπίτι του – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής για τα… χουντικά όνειρα που έκανε μέσα στην Βουλή

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απολογία του ενώπιον του 16ου τακτικού ανακριτή. Εισαγγελέας και ανακριτής του επέβαλαν εγγύηση 30.000, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα.

Τι δήλωσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης μετά την απόφαση
Ο Κ. Μπαρμπαρούσης βγαίνοντας από τα δικαστήρια δήλωσε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση κι αν έπαιρνε η ελληνική δικαιοσύνη. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι Ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής με δήλωση που διένειμε από τη ΓΑΔΑ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις του «ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως» στην ομιλία του.

Αναφέρει πως αποτελούν «ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης«. Ακόμη, τονίζει: «Η φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Σύμφωνα, πάντως, με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη. Η οποία, μάλιστα, φθάνει τα 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ newsit