Έκτακτη απόφαση Χαρδαλιά : Μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες.
Www.true.gr

Έκτακτη απόφαση Χαρδαλιά : Μόνο με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες.

Νέα μέτρα έως τις 4 Αυγούστου για όσους έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία. Εξαιρούνται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα για την είσοδο ταξιδιωτών από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στην Ελλάδα. Με έκτακτη απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, από το πρωί της επόμενης Τρίτης και μέχρι τις 4 Αυγούστου τουλάχιστον, όσοι έρχονται αεροπορικώς από τις δυο χώρες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για κορονοϊό και να είναι αρνητικό.


Η προϋπόθεση του αρνητικού τεστ ισχύει ήδη για όσους μπαίνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα. Η απόφαση να αυστηροποιηθούν τα μέτρα εισόδου στην Ελλάδα για τους ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία πάρθηκε εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού στις δυο χώρες. Σημειώνεται ότι από την υποχρέωση του αρνητικού τεστ εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους.

Η απόφαση για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία
“Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr