Έκοβε κομμάτια από το σώμα της και τα πετούσε. Οταν έκανε αυτό που της είπε ο Ψυχολόγος άλλαξε η ζωή της

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας δεν συζητιούνται αρκετά – αλλά συχνά γίνεται κουβέντα μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, όπως μια αυτοκτονία. Το κόψιμο του εαυτού τους ή «ο μη αυτοκτονικός αυτοτραυματισμός», είναι ένα ζήτημα που μπορεί να περάσει απαρατήρητο, επειδή οι άνθρωποι μπορεί να μην παρατηρούν καν ότι συμβαίνει σε ένα κοντινό τους πρόσωπο. Ορίζεται ως η εσκεμμένη, αυτοτραυματική καταστροφή του ιστού του σώματος και επηρεάζει σχεδόν έναν στους πέντε ανθρώπους παγκοσμίως.

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους που αυτοκτονούν, όσοι αυτοτραυματίζονται δεν προσπαθούν να αυτοκτονήσουν. Αντιθέτως, συχνά αυτοτραυματίζονται για να αισθανθούν ζωντανοί, παρά να μουδιάσουν, επειδή η ενέργεια αυτή απελευθερώνει ενδορφίνες. Ο αυτοτραυματισμός είναι πολύ επικίνδυνος και μπορεί κάποιος εύκολα να καταλήξει στο νοσοκομείο, γι ‘αυτό μια κοπέλα μοιράστηκε στο Διαδίκτυο τη προσωπική της στρατηγική αντιμετώπισης – μέσω της τέχνης.

Μια κοπέλα που συνήθιζε να αυτοτραυματίζεται μοιράστηκε στο Διαδίκτυο πώς ξεπέρασε τη συνήθεια της με την τέχνη.

Ο ψυχολόγος μου μου είπε αντί να αυτοτραυματίζομαι θα έπρεπε να ζωγραφίζω κάτι όμορφο που θα ήθελα να κόψω. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Και έχει αποτέλεσμα, ειλικρινά. Αν περνάτε το ίδιο όπως και εγώ με αυτοτραυματισμό, πραγματικά το συνιστώ. (Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα μαρκαδόρο και όχι ένα στυλό, επειδή οι στυλοί θα σας πληγώσουν το δέρμα!)

Το ξανανεβάζω αυτό επειδή αυτή η τεχνική πραγματικά με βοήθησε να σταματήσω να πληγώνω τον εαυτό μου. Στην αρχή βέβαια το ξαναέκανα, αλλά έχω περάσει τώρα 92 μέρες χωρίς να το ξανακάνω. Και η αγάπη που έλαβα από εσάς, με βοήθησε και αυτή! Ελπίζω αυτό να βοηθήσει τουλάχιστον ένα άτομο να συνέλθει ή τουλάχιστον να τον βοηθήσει τώρα να ξεπεράσει. Θα ήθελα να μάθω και άλλες τεχνικές από εσάς ή τις ιστορίες όσων κατάφερων να το ξεπεράσουν! Σας αγαπάω όλους. Μείνετε δυνατοί!

Κάποιος άλλος είδε την ανάρτηση και πρόσθεσε ότι η εύχρηστη μέθοδος σχεδίασης Zentangle θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

«Η τέχνη Zentangle είναι μη αντιπροσωπευτική και απρογραμμάτιστη, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε σε κάθε πινελιά και να μην ανησυχείτε για το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει πάνω ή κάτω στην τέχνη Zentangle. Μπορείτε να δημιουργήσετε πιο εύκολα την τέχνη Zentangle περιστρέφοντας το χαρτί καθώς ζωγραφίζετε – κρατώντας πάντα το χέρι σας σε χαλαρή θέση. Δεν χρειάζεται να ξέρετε με τι θα μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα. Απλά πρέπει να γνωρίζετε τα βήματα. Το αποτέλεσμα είναι μια απολαυστική έκπληξη», γράφει ο ιστότοπός τους.

Παρακολουθήστε αυτά τα βίντεο για να δείτε το Zentangle σε δράση:

Άτομα που είχαν εμπειρία με αυτοτραυματισμούς επαίνεσαν τη μέθοδο:

«Συνήθιζα να κόβομαι και ξεκίνησα τη ζωγραφική για να το καταπραϋνω και πραγματικά βοήθησε. Ειρωνικά, τώρα θέλω να ξεκινήσω να ζωγραφίζω τατουάζ.»