Εκλογές Τουρκία: Αυτά είναι τα τελικά Αποτελέσματα. Σε ποιες περιοχές Κυριάρχισε ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε με ποσοστό 52,43%, με καταμετρημένο το 99,74% των ψήφων από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες 24 Ιουνίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, συγκέντρωσε ποσοστό 30,81%.

Παράλληλα, με καταμετρημένες τις ψήφους του 97,78% της επικράτειας για τις βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα είναι το Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 42,41% και δεύτερο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό με 22,74%.


Με μια εμφαντική διαφορά σχεδόν 11.000.000 ψήφων άφησε δεύτερο τον Μουχαρέμ Ιντζέ που συγκέντρωσε ποσοστό 30,67.

Σημαντική “νίκη” και για τον φυλακισμένο στις φυλακές της Αδριανούπολης ηγέτη του κουρδικού κόμματος Σαλαχατίν Ντεμιρτάς ήρθε τρίτος ενώ η αποκαλούμενη λύκαινα, η Μεράλ Ακσενέρ συγκέντρωσε ποσοστό 7,43%


Η λεγόμενη Λαϊκή Συμμαχία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) εξασφάλισε τις περισσότερες έδρες στην τουρκική Βουλή.

Ουσιαστικά ο Ιντζέ κατάφερε να κερδίσει όλα τα παράλια του Αιγαίου και τη Θράκη. Η νίκη του Ερντογάν ωστόσο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης αλλά και στον βασικό κορμό της χώρας έφερε τη μεγάλη διαφορά και του έδωσε μια άνετη νίκη.

ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr