«Έκλεβα για να πάρω παπούτσια» – Η 22χρονη αθλήτρια για την κλοπή στο Ελ.Βενιζέλος

Τη δική της εκδοχή για όσα έχουν γίνει γνωστά για τη συμμετοχή της σε περιπτώσεις κλοπών δίνει η 22χρονη αθλήτρια από τον Βόλο, που την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη από τους αστυνομικούς για κλοπή χρηματικού ποσού από κατάστημα εστίασης στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας.

Η γνωστή στην κοινωνία του Βόλου αθλήτρια σε μία εξομολόγηση από καρδιάς αποκαλύπτει τι έχει πάει στραβά στη ζωή της.

«Το έκανα σε έναν χώρο που είναι γεμάτος κάμερες. Προφανώς και το ήξερα» εξηγεί για το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα.

«Οι ενέργειές μου είναι παρορμητικές. Δεν είμαι κλεπτομανής. Από 17 χρονών έχω κάνει κάποια λάθη στην κοινωνία. Δεν άκουγα τι έλεγαν οι γονείς μου. Ήμουν ένα ατίθασο παιδί, αλλά δε συνεργαζόμουν να μιλήσω με κάποιον ειδικό» υπογραμμίζει.

«Δεν είχα χορηγούς για το άθλημα και έκλεβα για να πάρω παπούτσια»

«Τα χρήματα τα ξόδευα σε ψώνια, σε παπούτσια. Είμαι αθλήτρια και δεν είχα κάποια χορηγία για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε αγώνες. Δεν ξόδευα αλλού τα χρήματα. Οι γονείς μου με βοηθάνε. Δεν έχω κάτσει σε μία μόνιμη δουλειά. Θα έλεγα ότι ήμουν ένα ζωηρό παιδί. Θέλω να κάνω μια καινούργια αρχή. Απλά φοβήθηκα πολύ με την έκταση που πήρε το πράγμα. Όλη η Ελλάδα το έχει δει. Με φόβισε πολύ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Οι γονείς μου με στηρίζουν» υποστηρίζει η 22χρονη.

«Εγώ δεν κρύφτηκα. Λέω τι κάνω. Το παραδέχομαι. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Γι’ αυτό επιστρέφω τα χρήματα. Θέλω να διορθώσω τα λάθη μου. Δεν έχω κάνει τίποτα άλλο. Ήταν χαζό αυτό που έκανα. Θέλω να παρακολουθήσω έναν ειδικό. Ζητώ συγγνώμη. Έχω επίγνωση τι έχει γίνει. Έχω μετανιώσει αληθινά» δηλώνει με δάκρυα στα μάτια.

Αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε, αναφέρει: «Δεν ήξερα τι είχε μέσα ο φάκελος. Πήγα εκεί τυχαία. Στο αεροδρόμιο βρέθηκα για να ταξιδέψω για Γερμανία. Μπήκα τυχαία στο μαγαζί, άνοιξα μόνο αυτό το ντουλάπι και έτυχε να έχει μέσα τα λεφτά. Μετά πήρα όμως ταξί κι έφυγα, δεν ταξίδεψα, επειδή έγινε το γεγονός».

Πως βρίσκεις τόσο θάρρος να πας να κλέψεις κάτι σε έναν χώρο με τόσες κάμερες και με τόση προστασία;

«Το κάνω παρορμητικά. Φοβάμαι. Παίρνω ένα ρίσκο, αλλά μου βγαίνει σε κακό. Δε με εξιτάρει. Φοβάμαι την ώρα εκείνη»

Τι πρόκειται να κάνεις από εδώ και πέρα;

Θα ήθελα να βρω μία εργασία και να μείνω εκεί, να φτιάξω τη ζωή μου. Είμαι σε δύσκολη θέση γιατί όλοι γελάνε κι εγώ πονούσα πάρα πολύ. Από τις δουλειές έφευγα γιατί έχω τάσεις φυγής. Δεν έκλεψα ποτέ εργοδότη μου. Μόνη μου έφευγα, δε με έδιωξαν».

Πατέρας 22χρονης: «Θέλω να δώσω μία τελευταία ευκαιρία στο παιδί μου»

Τις τελευταίες ημέρες η νεαρή αθλήτρια διαμένει με τον πατέρα της κοντά στον Βόλο, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της προσπαθεί να της δώσει μία τελευταία ευκαιρία για να φτιάξει τη ζωή της ξανά και να αφήσει τα λάθη που την έχουν στιγματίσει.

Και στο παρελθόν οι γονείς της, έδειξαν ενδιαφέρον και προσπάθησαν με ψυχολογική υποστήριξη ειδικών να την εντάξουν στο κοινωνικό σύνολο ακέραια. «Πλέον, η 22χρονη ακριβώς επειδή είναι ενήλικη, είναι υπεύθυνη να αποφασίζει για τον εαυτό της» όπως λέει ο πατέρας της.

«Δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά από έναν χυμό ή από ένα μεγάλο χρηματικό ποσό όπως το τελευταίο περιστατικό» λέει ο ίδιος και συνεχίζει:

«Εγώ θα κάνω μία ακόμα προσπάθεια να την αγκαλιάσω, μήπως ανατραπεί η έξαρση και ο παρορμητισμός της. Θα πάμε ξανά στους ειδικούς, θα είμαι δίπλα της σε αυτό. Θέλω να της δώσω ευκαιρία γιατί το πρόβλημα συνεχίζεται. Δεν έχει ανάγκη τόσο από χρήματα. Δεν είμαστε πλούσιοι, αλλά μία βοήθεια από τη μητέρα της και από εμένα την έχει. Δεν το κάνει για να ζήσει. Με τον τρόπο που ντύνεται όμως και τον τρόπο που γυμνάζεται δε της φτάνουν. Τα παπούτσια της που πρέπει λόγω αθλήματος να είναι καλά, τα λιώνει μέσα σε έναν μήνα. Είναι μία κορυφαία αθλήτρια για την περιοχή μας. Δε σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών της. Έχει διαλύσει το μέλλον της. Έχει ένα κακό πράγμα μέσα στο μυαλό της. Πρέπει να καταλάβει τη μεγάλη έκταση που έλαβε η υπόθεση. Είναι λίγοι άνθρωποι που ακούει και σέβεται. Ένας προπονητής της για παράδειγμα θα μπορούσε να την πείσει ίσως»