Έγκλημα στη Ζαχάρω: «Ο πατέρας μας ήταν κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής»
Www.true.gr

Έγκλημα στη Ζαχάρω: «Ο πατέρας μας ήταν κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής»

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της Μηλέας στη Ζαχάρω της Ηλείας μετά την αποτρόπαια πράξη του 86χρονου πατέρα Ηλία Τζανέτου να αφαιρέσει τη ζωή του 45χρονου γιού του Κλεάνθη στην εξώπορτα του σπιτιού τους και στη συνέχεια τη δική του, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ελάχιστα λεπτά μετά τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας ο 45χρονος γιός επέστρεψε στην οικεία του, πάνω από αυτή του πατέρα του, όπου έμενε το τελευταίο διάστημα έχοντας επιστρέψει από την Αθήνα που ζούσε. Ωστόσο, ο 86χρονος φαίνεται πως είχε στήσει φονικό καρτέρι στο γιό του, τον οποίο και πυροβόλησε τη στιγμή που βρισκόταν στις σκάλες και προσέγγιζε το σπίτι του, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του νεαρού το άψυχο σώμα του οποίου «κύλησε» στη σκάλα. Στη συνέχεια ο 86χρονος κατευθύνθηκε προς το σπίτι του στο ισόγειο του κτιρίου και κατηύθυνε την καραμπίνα του στο σαγόνι, πατώντας τη σκανδάλη.

Οπως αναφέρει το patrisnews , oι δυο αυτοί πυροβολισμοί έγιναν αντιληπτοί από συγχωριανούς, που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν τους δυο άνδρες μέσα στα αίματα. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα αδέρφια του 45χρονου που αντικρίζοντας την εικόνα των άψυχων σωμάτων των ανθρώπων τους, «κατέρρευσαν» και μια μονάχα σκέψη κατέκλυζε το μυαλό τους. «Γιατί»;

Οι αντιδράσεις του πατέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό οικογενειακό κύκλο, ο πατέρας που ζούσε μόνος στο ισόγειο μιας και η σύζυγος και μητέρα των παιδιών του είχε φύγει από τη ζωή εδώ και περίπου 20 χρόνια αντιδρούσε έντονα για την απόφαση του 45χρονου να μένει στο πάνω σπίτι, ωστόσο ο άτυχος 45χρονος αποτελούσε ένα από τα παιδιά που τον πήγαιναν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Ο σκληρός 86χρονος

Γνωστοί της οικογένειας, μιλώντας για τον 86χρονο πατέρα τον χαρακτήρισαν ως σκληρό χαρακτήρα που επεδίωκε πάντα να έχει τον έλεγχο. Μαζί με τη γυναίκα του είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη οικογένεια με εννιά παιδιά, έξι γιους και τρεις κόρες. Παρά την ηλικία του έδειχνε να έχει σώας τας φρένας, ενώ είχε καταφέρει να έχει καλή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τα οποία καμάρωνε για τα παιδιά του και μοιραζόταν την αγάπη που είχε για τον παραδοσιακό χορό και το τραγούδι.


Σημείωμα γεμάτο παράπονα

Το σημείωμα που βρέθηκε από τις αρχές φανέρωνε τον τρόπο που έβλεπε ο 86χρονος πατέρας το γιό του και δίνει φως σε όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Εξέφραζε έντονα τα παράπονά του προς τον 45χρονο, ο οποίος είχε έρθει μόλις ένα μήνα από την Αθήνα και έμενε στο επάνω όροφο του σπιτιού. Ο γιος εργαζόταν στη Ζαχάρω και φρόντιζε τον πατέρα του ύστερα από εγχείρηση που είχε υποβληθεί, πηγαίνοντάς τον όταν χρειαζόταν στο νοσοκομείο Πύργου για τη μετεγχειρητική του πορεία. Παρά την προσοχή του γιού όμως, ο 86χρονος συνέχιζε να βλέπει προβλήματα που εν τέλει οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Τι δηλώνουν τα αδέρφια του 45χρονου

«Τα αδέρφια του αδίκως δολοφονηθέντος Κλεάνθη Τζανέτου από τον ίδιο του τον πατέρα προς αποφυγή παραπλανητικών, ψευδών και πολλές φορές σπιλωτικών ειδήσεων θα θέλαμε περιληπτικά να αναφέρουμε:

Δυστυχώς ο πατέρας μας, κατά τα άλλα οξυδερκής και εύστροφος άνθρωπος, διακατεχόταν από διάφορες εμμονές, προκαταλήψεις και απολυταρχικές τάσεις, δηλωτικά κατά την άποψή μας κρυφός και ύπουλος ψυχασθενής.

Με όλους μας ανεξαιρέτως είχε διαπληκτιστεί και πάντοτε σχεδόν η αιτία ήταν ότι «αυτό εδώ είναι το σπίτι μου και εδώ κουμάντο κάνω εγώ».


Ο αδερφός μας δυστυχώς είχε την ατυχία να απολυθεί από τη δουλειά του τον περασμένο Δεκέμβριο και κατέβηκε στο πατρικό, όπου ο πατέρας κατοικούσε μόνος του σε ένα σπίτι 300 τ.μ.

Αντί όπως θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος να δεχθεί το γιο του και να του παρασταθεί, κατάφερε να τον διώξει από το «σπίτι του» προσβάλλοντας τον και η αιτία βασικά ήταν ότι ο Κλεάνθης «τολμούσε» να τον αψηφά, μη επιτρέποντάς του να καθορίζει την προσωπική του ζωή και τις απόψεις του.

Μετά από μεταξύ τους τηλεφωνήματα, επέστρεψε προ μηνός ο Κλεάνθης στο χωριό. Πριν δύο εβδομάδες ανέβασε τον πατέρα Αθήνα για εγχείρηση και τον ξανακατέβασε. Τις τελευταίες ημέρες είχε βρει και δουλειά και ήταν χαρούμενος.

Πλην όμως ο πατέρας εξακολουθούσε να προσπαθεί να του καθορίσει τη ζωή με το επιχείρημα ότι μένει στο σπίτι του.

Αυτά λοιπόν, καθώς και παρόμοιες και επίμονες εμμονές, όπλισαν το χέρι του πατέρα.

Έτσι έχουν τα γεγονότα και ουδέποτε υπήρξε ούτε φραστική απρέπεια από τον γιο, ούτε άσχημη συμπεριφορά προς τον πατέρα του, όπως δυστυχώς κάποιοι «δημοσιογράφοι» θέλοντας να γράψουν μυθιστόρημα ανέφεραν.

Επιθυμούμε να κηδέψουμε τον αδερφό μας όπως του αρμόζει και χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και καναλιών».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr