Έφοδος Τσιόδρα σε κλινική –  Καταγγελίες ασθενών ότι δεν τηρούνται τα μέτρα

Τουλάχιστον 11 ασθενείς έχουν μεταφερθεί από την κλινική σε νοσοκομεία αναφοράς  – Καταγγελίες ασθενών ότι δεν τηρούνται τα μέτρα μέσα στην κλινική

Σε εκκένωση της κλινικής «Ταξιάρχαι» προχωρούν οι αρχές μετά τα 28 κρούσματα κορωνοϊού και τον θάνατο τριών ασθενών. Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα από την κλινική τουλάχιστον έξι ασθενείς στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, καθώς διαθέτει μονάδα αιμοκάθαρσης για ασθενείς με κορωνοϊό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες άλλοι πέντε ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ – οι δύο στο «Αττικόν» και οι τρεις στο ΝΙΜΤΣ.

Την ίδια ώρα σοβαρές είναι οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την κλινική στο Περιστέρι.

Δείτε τι λέει στο protothema.gr o Παναγιώτης Λιάφας – Συνταξιούχος

Όπως αναφέρει στο protothema.gr άλλος ασθενής, την Πέμπτη πήγε στην κλινική για τρίπλεξ χωρίς να έχει λάβει μέτρα προστασίας καθώς κανένας από την κλινική δεν τον ενημέρωσε για την κατάσταση. Πριν από λίγη ώρα μάλιστα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από την κλινική κι άλλα κρούσματα προκειμένου να διακομιστούν στα νοσοκομεία αναφοράς.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει, εντωμεταξύ, το γεγονός ότι η κλινική μέχρι και λίγο νωρίτερα πραγματοποιούσε κανονικά αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου λειτουργεί η σχετική μονάδα. Στην κλινική κατά πληροφορίες κάνουν αιμοκαθάρσεις 50 ασθενείς οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και υπάρχει το ενδεχόμενο να νοσήσουν με τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η «υγειονομική βόμβα» άρχισε να αναπτύσσεται όταν ένας ασθενής επισκέφθηκε την κλινική την τη Μεγάλη Τρίτη, τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο προκειμένου να προχωρήσει σε αιμοκάθαρση. Ωστόσο το Μεγάλο Σάββατο, ο ασθενής παρουσίασε πυρετό και κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο κι από εκεί στο ΝΙΜΤΣ όπου και τελικά κατέληξε χθες έχοντας προσβληθεί από τον Covid-19.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κλινική γίνονταν έλεγχοι κατά την είσοδο των ασθενών και του προσωπικού προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κάποιοι όμως καταγγέλλουν επώνυμα πως δεν υπήρξε ενημέρωση για τα κρούσματα στην κλινική.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Το φως του ήλιου, η υγρασία και η ζέστη αποδυναμώνουν τον ιό, σύμφωνα με έρευνα

Άρση των μέτρων: Πού, πώς και πότε ξεκινά η διαδικασία – Βήμα-βήμα το επιχειρησιακό σχέδιο

Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται μείωση και πώς την κατοχυρώνουν – Οδηγός

Πηγή: protothema.gr