Εύκολο και αποτελεσματικό Πλάνο Εκγύμνασης 15 λεπτών που θα σας χαρίσει το Σώμα των ονείρων σας!

Σήμερα, αποφασίσαμε να σας μιλήσουμε για την τεχνική του Bodyflex. Ελπίζουμε να την βρείτε ενδιαφέρουσα.

Το Bodyflex είναι ένα σύστημα ασκήσεων από την νοικοκυρά και μητέρα 3 παιδιών, Greer Childers. Η Greer έγινε υπερβολικά υπέρβαρη αφού γέννησε το τρίτο παιδί της.

Επειδή δεν μπορούσε να βρει ρούχα που να της αρέσουν, δοκίμασε αρκετές μεθόδους απώλειας βάρους. Αλλά καμία δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε. Τότε ήταν που σκέφτηκε την δική της τεχνική και έπεσε 5 μεγέθη μέσα σε μόλις 3 μήνες!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μερικών γυναικών που δοκίμασαν αυτό το πλάνο εκγύμνασης:

Το μυστικό είναι στην σωστή αναπνοή και στο τέντωμα των προβληματικών περιοχών. Κάποιες ασκήσεις έχουν τις βάσεις τους σε τεχνικές της yoga.

Αλλά η Greer πρόσθεσε μία ενδιαφέρουσα τεχνική αναπνοής: μία εκπνοή, μία γρήγορη αναπνοή, μία πλήρη εκπνοή και ένα μικρό σταμάτημα, που ακολουθείται από άλλη μία αναπνοή.

Αυτή η ακολουθία φαίνεται πως στρεσάρει τους μυς και καίτε περισσότερο λίπος. Κάντε αυτή την τεχνική το πρωί με άδειο στομάχι ή 4 ώρες μετά το φαγητό.

Ασκήσεις κενού

Η αναπνοή στο bodyflex είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Εάν αναπνέετε σωστά, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Όλες οι ασκήσεις ξεκινάνε έτσι. Για να τις κάνετε σωστά, ακολουθήστε τις οδηγίες:

Σταθείτε στην πόζα που φαίνεται στην εικόνα. Βγάλτε όλο τον αέρα από τα πνευμόνια σας από το στόμα. Δώστε σχήμα στα χείλια σας σαν να θέλετε να πείτε το «οο» και εκπνεύστε αργά, προσπαθώντας να αδειάσετε εντελώς τα πνευμόνια σας μέχρι την επόμενη αναπνοή.

Πάρτε μια ανάσα από την μύτη, με το στόμα κλειστό. Προσπαθήστε να γεμίσετε τα πνευμόνια σας όσο καλύτερα μπορείτε.

Βγάλτε γρήγορα τον αέρα. Να βγάζετε από το στόμα τον αέρα ενώ τα χείλια είναι ενωμένα.

Κρατήστε την αναπνοή σας. Ενώ κάνετε τις αναπνευστικές ασκήσεις, το κεφάλι θα πρέπει να είναι χαμηλά και το στομάχι σφιγμένο. Μετρήστε αργά μέχρι το 8 και μετά πηγαίνετε στο επόμενο βήμα.

Σταματήστε. Σταθείτε όπως στην αρχική θέση. Χαλαρώστε τους μυς ενώ αναπνέετε χαλαρά από την μύτη.

Ξεκινήστε τον κύκλο ξανά.

1. Βάρκα

Καθίστε κάτω με τα πόδια ανοιχτά, όπως στην εικόνα. Γείρτε τα πόδια προς τα πίσω και κάντε την τεχνική αναπνοής μέχρι την επόμενη παύση. Σκύψτε προς τα μπροστά και κρατήστε την αναπνοή σας για 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 5 φορές.

2. Pretzel

Καθίστε σε ένα χαλί και σταυρώστε τα πόδια σας ώστε το αριστερό γόνατο να είναι πάνω από το δεξί. Το δεξί πόδι θα πρέπει να είναι όσο πιο ίσιο γίνεται. Βάλτε το αριστερό σας χέρι πίσω και πιάστε το αριστερό γόνατο με το δεξί χέρι. Κάντε έναν κύκλο αναπνοής.

Μεταφέρετε το βάρος σας στο αριστερό χέρι, τραβήξτε το αριστερό γόνατο προς το σώμα σας με το δεξί χέρι και γυρίστε το σώμα προς τα αριστερά μέχρι να μπορείτε να κοιτάτε πίσω. Κρατηθείτε εκεί και μετρήστε μέχρι το 8-10. Εκπνεύστε και χαλαρώστε.

Επαναλάβετε 5 φορές.

3. Τέντωμα των ποδιών

Ξαπλώστε με την πλάτη και σηκώστε ψηλά τα πόδια, τραβώντας τα δάχτυλα προς τα κάτω. Κρατήστε τα πόδια με τα χέρια. Κάντε τον κύκλο αναπνοής χωρίς να σηκώνετε το κεφάλι. Ενώ κάνετε την παύση, κρατήστε τα πόδια σας προς το σώμα μέχρι να νιώσετε τράβηγμα κάτω από τα γόνατα. Κρατηθείτε για 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 5 φορές.

4. Διαμάντι

Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων. Βάλτε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού μαζί με τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Οι αγκώνες θα πρέπει να είναι παράλληλοι με το έδαφος. Κάντε τον κύκλο αναπνοής μέχρι να κάνετε την παύση.

Όσο μπορείτε, αναπαύσετε τα δάχτυλά σας και μην κατεβάζετε τους αγκώνες. Κρατηθείτε για 8 δευτερόλεπτα. Εισπνεύσετε και χαλαρώστε. Επαναλάβετε 5 φορές.

5. Τέντωμα προς τα πλάγια

Σταθείτε στην στάση του μπασκετμπολίστα και κάντε έναν κύκλο αναπνοής μέχρι την παύση. Σηκώστε το δεξί σας χέρι προς τα πάνω και τραβήξτε πάνω από το κεφάλι και το αυτί. Θα πρέπει να νιώθετε όλη την πλευρά να τεντώνει. Κρατηθείτε για 8 δευτερόλεπτα. Πάρτε βαθιά ανάσα και χαλαρώστε. Επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πλευρά.

6. Seiko

Σταθείτε στα τέσσερα με το πόδι υψωμένο στις 90 μοίρες. Κάντε έναν κύκλο αναπνοής. Κατά την διάρκεια της παύσης, σηκώστε το αριστερό πόδι και κρατήστε το για 8 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε το και εισπνεύστε. Επαναλάβετε 3 φορές σε κάθε πλευρά.

7. Πόδι πίσω

Σταθείτε στα τέσσερα πάνω σε ένα χαλί. Κάντε έναν κύκλο αναπνοής. Σηκώστε το ένα πόδι προς τα πίσω και κρατηθείτε για 8 δευτερόλεπτα. Κατεβάστε το πόδι και εισπνεύστε. Επαναλάβετε 3 φορές για κάθε πλευρά.

8. Γάτα


Σταθείτε στα τέσσερα. Το κεφάλι θα πρέπει να κοιτάει προς τα μπροστά και η πλάτη να είναι ίσια. Κάντε έναν κύκλο αναπνοής. Χαμηλώστε το κεφάλι και λυγίστε την πλάτη σας όσο περισσότερο γίνεται. Κρατηθείτε εκεί για 10 δευτερόλεπτα. Εισπνεύστε και χαλαρώστε. Επαναλάβετε 3 φορές.

Πώς σας φάνηκε αυτό το πλάνο εκγύμνασης; Θα το δοκιμάζατε;
Πηγή