Εύκολη, γρήγορη αλλά πάνω απ’όλα φθηνή συνταγή cake Oreo με επικάλυψη σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ
350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo (αυτά χωρίς επικάλυψη σοκολάτας) και λίγα ακόμη για γαρνίρισμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες 130 γρ. κορν φλάουρ 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπώλ θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα απλώνουμε σε ενα ταψάκι της επιλογής μας. Πρέπει να απλώσουμε μια γεμάτη στρώση απο μπισκότα για να καλύπτει όλο τον πάτο του ταψιού.

Η φόρμα του ταψιού προτείνω να είναι στρογγυλή αλλά μπορείτε να διαλέξετε το ταψάκι της επιλογής σας. Πιέζουμε καλά τη στρώση για να γίνει γίνει συμπαγής με το ίδιο πάχος παντού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή, ζεστή, μέσα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία.

Δες και αυτό! Σπανακόρυζο κλασικό λεμονάτο
Έπειτα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.


Και κάτι ακόμα: Το cake oreo διατηρείται στο ψυγείο,μέχρι και 4 μέρες.

Θέλει περίπου 30 λεπτά να προετοιμαστεί Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 2-3 ώρες Επίσης,μπορείς να διακοσμήσεις τη τούρτα με οτι υλικό θέλεις! Προτείνω,φρούτα,τρούφα σοκολάτα ή και πολύχρωμη,αμύγδαλα,ξηροί καρποί..

Άν έχεις να μου προτείνεις κάποια δική σου συνταγή ή έχεις απορίες σχετικά με τη συνταγή,άφησε μου ενα σχόλιο απο κάτω.Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ τις ιδέες σας.

ΠΗΓΗ xryses-syntages