Ευχάριστα νέα: Σήμερα ο Μητσοτάκης απευθύνεται στον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα στήριξης

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας σε ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα. Το περίγραμμα των μέτρων που έρχονται θα ανακοινώσει το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και αύριο (17.03.2022) τα μέτρα θα εξειδικεύσουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Το μήνυμα του Κυριάκου θα μεταδοθεί το απόγευμα και αύριο στις 08:30 τα μέτρα θα εξειδικεύσουν οι αρμόδιοι υπουργοί! Ο πρωθυπουργός, όπως από μέρες είχε γράφει το newsit.gr, ήθελε να είναι εκείνος (όπως γινόταν όταν λαμβάνονταν μέτρα για την πανδημία) που θα ανακοίνωνε το περίγραμμα των μέτρων. Και πιθανότατα το απόγευμα θα απευθυνθεί στους πολίτες για να αναφερθεί στα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα ώστε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες να πάρουν “ανάσα” από το δυσβάσταχτο βάρος που προκαλούν οι ακρίβεια και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά αλλά και καύσιμα, ρεύμα, φυσικό αέριο κτλ.

«Αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, θα γίνουν οι ανακοινώσεις μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους Υπουργούς: Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σήμερα το απόγευμα θα μεταδοθεί μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού που εκδόθηκε το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εκτός από το “κουπόνι” για τα καύσιμα, στο οποίο θα μπουν εισοδηματικά και ίσως περιουσιακά στοιχεία, και την “επιταγή ακρίβειας”, για την οποία είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha. Η “επιταγή ακρίβειας” θα δοθεί στους δικαιούχους του δώρου που δόθηκε τα Χριστούγεννα.

Ανακοινώσεις σε τρεις πυλώνες

Οι αυριανές ανακοινώσεις για να νέα μέτρα θα περιλαμβάνουν τρεις πυλώνες μέτρων: οριζόντια συνέχεια στην ενίσχυση στο ρεύμα που θα είναι μεγαλύτερη, την επιταγή ακρίβειας και παρέμβαση στα καύσιμα, όπως είπε μιλώντας στον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αναφορικά με την επιταγή ακρίβειας είπε ότι θα στηρίξει τους πιο ευάλωτους πολίτες και το ύψος της θα οριστικοποιηθεί μέσα στη μέρα. Πρόκειται για χρήματα που θα δοθούν απευθείας στους πολίτες, πριν από το Πάσχα και θα είναι ακατάσχετα.

Αναφορικά με την ενίσχυση στα καύσιμα είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει όσους περισσότερους πόρους μπορεί. «Θα υπάρχει ενίσχυση για ένα ύψος κατανάλωσης, μια σημαντική έκπτωση στην τιμή του λίτρου. Το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο, θα αφορά όμως παρά πολύ κόσμο, θα υπάρχουν διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Ό,τι γίνεται θα γίνεται άμεσα και θα είναι απλοποιημένο, ίσως και πριν πάει στο βενζινάδικο» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την ενίσχυση στο ρεύμα είπε ότι αποφασισθεί να δοθεί και ακόμη έναν μήνα. «Προσθέτουμε άλλη μια στήριξη για να βάλουμε φρένο στην άνοδο των τιμών» είπε.