Εδώ και 65 Χρόνια, ζει «Φυλακισμένος» σε Αυτό το Μηχάνημα και ο μόνος λόγος είναι για να καταφέρει να ζήσει
Www.true.gr

Εδώ και 65 Χρόνια, ζει «Φυλακισμένος» σε Αυτό το Μηχάνημα και ο μόνος λόγος είναι για να καταφέρει να ζήσει

Παρόλο που η πολιομυελίτιδα εξαλείφθηκε στην αρχή του αιώνα, όσοι χτυπήθηκαν από αυτήν, έπρεπε να ζήσουν με παράλυση και αναπνευστικά προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Όπως για παράδειγμα, ο Paul Alexander από το Ντάλας του Τέξας, που κόλλησε πολιομυελίτιδα το 1952 όταν ήταν μόλις 6 χρονών, που τον άφησε εντελώς παράλυτο από τον λαιμό και κάτω.

Αυτό που τον κράτησε ζωντανό, παρά την παράλυση, ήταν ένα μηχάνημα που τον βοηθούσε να αναπνέει.

Σήμερα, ο 70χρονος πλέον Alexander, περνάει σχεδόν κάθε λεπτό μέσα στην συσκευή αυτή που τον κρατάει ζωντανό. Ωστόσο, η ζωή του απειλήθηκε το 2015, όταν η μηχανή άρχισε να δυσλειτουργεί.

Χωρίς υποστήριξη από τον κατασκευαστή, ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube ζητώντας βοήθεια από οποιονδήποτε μπορούσε να την επισκευάσει.

Έχουν σταματήσει να φτιάχνουν εξαρτήματα για τέτοια μηχανήματα εδώ και καιρό και έτσι δεν μπορούσε να βρει τρόπο να κάνει την επισκευή.

Ευτυχώς για εκείνον, ο Brady Richards, είδε την έκκληση και αποφάσισε να τον βοηθήσει.


Σε μία συνέντευξη, ο Bruno είπε πως η ασθένεια έχει εξαλειφθεί πια αλλά ο κίνδυνος υπάρχει και μπορεί να γίνει μετάδοση της ασθένειας εάν δεν έχει γίνει το εμβόλιο.

Μία από τις χειρότερες εξάρσεις σε πολιομυελίτιδα έγινε στην Αμερική το 1952 και επηρέασε πάνω από 58,000 ασθενείς. Από αυτούς, οι 21,269 έμειναν παράλυτοι και 3,145 πέθαναν.

Έτσι, τα νοσοκομεία είχαν γεμίσει με μηχανήματα υποστήριξης και κρατούσαν ζωντανά τους ασθενείς.

Ευτυχώς, το 1955 κατασκευάστηκε ένα εμβόλιο που είχε εξαφανίσει εντελώς την ασθένεια μέχρι το 1979.

Ωστόσο, όσοι είχαν χτυπηθεί από την ασθένεια πριν το 1979, έπρεπε να ζουν με αναπνευστικά προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής τους και επιβίωναν χάρη σε αυτά τα τεράστια μηχανήματα.


Όταν ο Richard προσφέρθηκε να βοηθήσει αφού είδε το βίντεο το 2015, ο μηχανικός ενθουσιάστηκε πολύ όταν είδε για πρώτη φορά το μηχάνημα.

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Richards κατάφερε να βοηθήσει τον Alexander και του επισκεύασε πλήρως το μηχάνημα.

Ο Alexander είναι ο ένας από τους ελάχιστους ασθενείς με πολιομυελίτιδα που έχουν απομείνει και οι γιατροί τους προτείνουν να χρησιμοποιήσουν πιο φτηνές και σύγχρονες μηχανές για να αναπνέουν.

«Επειδή ζω σ’αυτό το μηχάνημα μια ζωή, νιώθω ότι έχει γίνει κομμάτι μου.»

Δείτε την ιστορία του στο βίντεο που ακολουθεί:

The Last of the Iron Lungs

Paul Alexander spends nearly every hour, of every day cocooned in his iron lung, his body being forced to breathe. This was life before the polio vaccine.

Gepostet von Gizmodo am Montag, 20. November 2017

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr