Eχουμε την τέλεια συνταγή για χοιρινό -Eχει πορτοκάλι, λιώνει στο στόμα και είναι της Ντίνας Νικολάου

Ο συνδυασμός χοιρινού με πορτοκάλι υπό τις οδηγίες της Ντίνας Νικολάου είναι ό,τι πιο γιορτινό μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα Χριστούγεννα.

Αν είστε σε διαδικασία οργάνωσης του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν, βάλτε φαντασία και μεράκι στο τραπέζι και το κάλεσμα θα μείνει αλησμόνητο σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η γνωστή Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου που γνωρίσαμε μέσα από τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές αυτά τα Χριστούγεννα μας προτείνει να φάμε χορινό με πορτοκάλι και πατάτες στον φούρνο.

Μια ιδανική συνταγή για να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας καθώς αυτό το φαγητό είναι το απόλυτο ελληνικό χριστουγεννιάτικο φαγητό.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα:

Για τις πατάτες:

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη λεκάνη βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε καλά. Βάλτε εκεί και το κρέας, γυρίστε μερικές φορές για να βραχεί καλά, σκεπάστε τη λεκάνη με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε να μαριναριστεί για 3 – 4 ώρες, εντός ή εκτός ψυγείου, γυρίζοντάς το τακτικά για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ταψί βάλτε τις κομμένες πατάτες (ή τις γλυκοπατάτες) μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Στραγγίξτε καλά το κρέας, χωρίς να πετάξετε τη μαρινάδα, και το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί. Ρίξτε τη μαρινάδα στο μπολ με τις πατάτες, ανακατέψτε καλά και αδειάστε όλο το μείγμα στο ταψί, γύρω από το κρέας.

Πασπαλίζετε τις πατάτες με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήστε το φαγητό για 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί, ψήστε το για μερικά λεπτά ακόμα. Αν όμως το κρέας ροδίσει από νωρίς, το σκεπάζετε με μια λαδόκολλα και συνεχίζετε έτσι το ψήσιμο.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το κόβετε σε μερίδες. Το σερβίρετε με τις πατάτες και περιχύνετε με τη σάλτσα του.

Είστε έτοιμη! Καλή όρεξη

ΠΗΓΗ: xrysessyntages.gr