Έχετε δει τη ναυπήγηση πλοίου από το μηδέν; Η εντυπωσιακό κατασκευή ενός πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου

Το «AIDAprima” είναι ένα κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε από την «Mitsubishi Heavy Industries” (MHI) για λογαριασμό μιας γερμανικής εταιρείας.

Έχει μήκος 300 μέτρα και πλάτος 37.6.
Το παρθενικό ταξίδι έγινε τον Οκτώβρη του 2015.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 1.643 καμπίνες, 14 διαφορετικών κατηγοριών και φιλοξενεί έως και 3.300 επιβάτες.
Το Hyperion Class AIDAprima είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που εφάρμοσε την τεχνολογία Mitsubishi Air Lubrication System (MALS).

Το σύστημα αυτό σχηματίζει φυσαλίδες αέρα που καλύπτουν τον πυθμένα του πλοίου, δημιουργώντας ένα «χαλί αέρα” με αποτέλεσμα να μειώνεται η τριβή μεταξύ του κύτους και του θαλασσινού νερού κατά τη διάρκεια της πλεύσης του.
Έτσι περιορίζει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, σωματιδίων αιθάλης και των οξειδίων αζώτου. Επιτυγχάνει επίσης τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων σε μεγάλο βαθμό.
Το βίντεο δείχνει ένα εντυπωσιακό time lapse από την κατασκευή του πλοίου. Ξεκινά από την άδεια δεξαμενή του ναυπηγείου και καταλήγει στη ρυμούλκησή του έξω από το ναυπηγείο και στην εκκινηση για το πρώτο του ταξίδι. Ένα βίντεο που δείχνει, έστω και λίγο, την υψηλή τεχνολογία με την οποία κατασκευάζονται τα πλοία.

Δείτε το βίντεο από το 0:19

https://www.youtube.com/watch?v=I51m3AI6hyA

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: H Μιτσουμπίσι ζήτησε συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε Αμερικανούς ως σκλάβους σε καταναγκαστικά έργα κατά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο…
Οι πολυτελείς καμπίνες ποικίλουν σε μέγεθος ξεκινώντας με τις «φτωχικές” των 20 τετραγωνικών. Οι μεγαλύτερες έχουν τα τετραγωνικά έπαυλης.

Διαθέτει χειμερινό κήπο 32 μέτρων και ειδικό κατάστρωμα ηλιοθεραπείας.

Οι 36 πανοραμικές καμπίνες έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε μια γέφυρα στο αίθριο του πλοίου που οδηγεί στο μπαρ. Ένα ιδανικό πλοίο για διακοπές και για όσους δεν έχουν την τύχη να ζουν σε μια πολυνησιακή χώρα που ο ήλιος και η καλοκαιρινή χαλάρωση είναι δεδομένα από την παιδική ηλικία…

mixanitouxronou