Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, η 14χρονη που πάλευε δυο χρόνια τώρα και είχε ευαισθητοποιήσει όλη την Ελλάδα
Www.true.gr

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, η 14χρονη που πάλευε δυο χρόνια τώρα και είχε ευαισθητοποιήσει όλη την Ελλάδα

Η Λίλη Τοξαβίδη, η 14χρονη που ενέπνευσε χιλιάδες συμπολίτες οι οποίοι έτρεξαν δύο χρονιές στη Γέφυρα, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης στον αγώνα κατά του καρκίνου, έφυγε χθες από τη ζωή.

Η κόρη του πατρινού επιστήμονα Βασίλη Τοξαβίδη που διαγνώστηκε προ τριετίας με σπάνια μορφή καρκίνου άφησε την τελευταία της πνοή στις 6:00 ώρα χθες το πρωί (ώρα Αμερικής) στη Βοστώνη όπου νοσηλευόταν.

«Πρόλαβε μόλις να συμπληρώσει τα 14α της γεννέθλια… θα μας λείψει πολύ» ήταν η ανάρτηση χθες του πατέρα της Βασίλη με την οποία ενημέρωσε για την απώλεια.

Κύμα συμπαράστασης είχε εκδηλωθεί και στις ΗΠΑ μέσω των διαδικτυακών φίλων και συμπαραστατών της «Lilly’s warriors».


Η είδηση της ασθένειας είχε ευαισθητοποιήσει από το 2018 τους συμμαθητές του πατέρα της στην πόλη οι οποίοι δημιούργησαν την ομάδα «Lilly’s warriors Patras».

Η ομάδα ανέλαβε διάφορες πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξουν την πολυδάπανη θεραπεία της.

Χιλιάδες ήσαν οι Πατρινοί που φόρεσαν να βεραμάν μπλουζάκια to 2018 κατά το 2ο αγώνα δρόμου στη Γέφυρα «the bridge experience» αλλά και φέτος κατά το 3ο «the bridge experience 2019».
Στόχος ήταν να ανανεώσουν τα αποθέματα θετικής ενέργειας της νεαρής Λίλης και της οικογένειάς της στην Αμερική.

Φέτος μάλιστα, κατόπιν της επιθυμίας της να βοηθήσει και άλλα παιδιά που δίνουν το ίδιο αγώνα ζωής μαζί της, τα έσοδα από τις πωλήσεις των γνωστών βεραμάν «Lilly’s warriors t-shirts» δόθηκαν για το έργο της ΑΜΚΕ Karkinaki, την ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Μία πράξη της που αποδεικνύει η ανθρώπινη αλληλεγγύη έχει τελικά ανταμοιβή

Πηγή : diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr