Δώστε προσοχή: Ο τρόπος με τον οποίο κάθεστε στον καναπέ φανερώνει πολλά για τον χαρακτήρα σας!

Μετά από μία κουραστική μέρα, το έπιπλο που έχει το μονοπώλιο του ενδιαφέροντός μας είναι ο αγαπημένος καναπές. Γνωρίζατε ότι, σύμφωνα με νέα έρευνα, ο τρόπος που καθόμαστε επάνω του φανερώνει τα συναισθήματά μας;

Ειδικότερα, η εταιρεία επίπλων Worldstores.co.uk, κάλεσε 2000 ενήλικες ανθρώπους και τους έκανε μία σειρά από ερωτήσεις σχετικά με την ικανοποίηση που νιώθουν στη ζωή τους. Συγκεκριμένα τους ρώτησε για το αν είναι ικανοποιημένοι από την εργασία τους, τον μισθό που παίρνουν και τη σεξουαλική τους ζωή.

Στο τέλος οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση «πώς επιλέγετε να κάθεστε στον καναπέ;». Ακολούθως, ο εμπειρογνώμονας στη γλώσσα του σώματος, Robert Phipps, χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα, σε μια προσπάθεια να εξάγει κάποια συμπεράσματα σχετικά με το τι μπορεί να φανερώνει κάθε στάση.

“Όταν καθόμαστε στον καναπέ είναι η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουμε, αλλά το πώς θα επιλέξουμε να καθίσουμε πιο συχνά μπορεί να είναι μία ένδειξη άλλων πραγμάτων που συμβαίνουν στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, καθώς η γλώσσα του σώματος που χρησιμοποιούμε είναι μία αντανάκλαση των εσωτερικών μας συναισθημάτων”, σημειώνει ο Phipps.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανάλυσής του, υπάρχουν 7 «κυρίαρχοι» τρόποι καθίσματος στον καναπέ, οι οποίοι ακολουθούν με σειρά δημοτικότητας.

Οι 7 κυρίαρχες στάσεις καθίσματος στον καναπέ

1. Στάση σταυροπόδι

“Υιοθετώντας μια φυσική και χαλαρή καθιστή θέση με τους ώμους και τα χέρια σε θέση άνεσης, είναι πιθανό οι άνθρωποι να είναι πρόθυμοι να χαλαρώσουν, αλλά δεν θα αφεθούν εντελώς. Η θέση αυτή αναγκάζει το σώμα να είναι μόνο από μία πλευρά με το ένα πόδι πάνω στο γόνατο, η οποία θα μπορούσε να σημαίνει ότι η σκέψη μας είναι εστιασμένη και ελέγχεται”.

Οι άνθρωποι που υιοθετούν αυτή τη στάση είναι εκείνοι που είναι το λιγότερο πιθανό να αγαπούν τη δουλειά τους, αλλά επίσης είναι πολύ πιθανό να αγαπούν το μέρος που μένουν. Έχουν τις δεύτερες υψηλότερες μέσες, αλλά είναι δεύτεροι από το τέλος στην ικανοποίηση στη δουλειά. Κατατάσσονται τέταρτοι στην ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά αισθάνονται λιγότερο υγιείς από όλους.

2. Στάση «ο καναπές είναι δικός μου»

“Λαμβάνοντας πολύ χώρο στον καναπέ είναι ένας κυρίαρχος τρόπος για να καθίσει κανείς στον καναπέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κυρίαρχος σε γενικές γραμμές”.

Οι άνθρωποι που κάθονται έτσι, είναι οι πιο πιθανό να έχουν μία ενεργή κοινωνική ζωή, οι δεύτεροι πιο πιθανό να έχουν πολλούς φίλους, οι τρίτοι πιο πιθανό να είναι χαρούμενοι με το μέρος που μένουν και οι τέταρτοι στη λίστα με τις μέσες αποδοχές. Είναι οι δεύτεροι πιο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή και οι τρίτοι πιο πιθανό να είναι χαρούμενοι με τη σχέση τους. Είναι τέταρτοι στην ικανοποίηση από την καριέρα τους.

3. Στάση εμβρύου

“Αυτή η στάση συχνά συνδέεται με συναισθήματα άγχους, αλλά η μελέτη μας δείχνει το αντίθετο. Αντανακλά πιθανώς ότι κάποιος είναι τόσο ευχαριστημένος όσο ένα μωρό και αντιμετωπίζει τη ζωή με ευκολία”.

Όσοι κάθονται έτσι είναι οι περισσότερο πιθανό να είναι ικανοποιημένοι με την καριέρα τους, αλλά οι δεύτεροι από το τέλος στη λίστα των μέσων αποδοχών. Είναι επίσης οι δεύτεροι πιο πιθανό να έχουν ενεργή κοινωνική ζωή και κατατάσσονται πρώτοι στην ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή και τη σχέση τους.

4. Στάση «ζωγράφισέ με»

“Βλέπουμε ότι το άτομο σε αυτή τη θέση απλώνεται εντελώς, υιοθετώντας μία οριζόντια θέση παρόμοια με το να είναι κοιμισμένος. Αυτή η θέση υιοθετήθηκε από το μεγαλύτερο μέρος ανθρώπων που μισούν τη δουλειά τους, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο κάθονται έτσι, δίνοντας έμφαση στην χαλάρωση».

Αν υιοθετείτε αυτή τη θέση είστε οι δεύτεροι πιο πιθανό να παραγγέλνετε από έξω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, έρχεστε τρίτοι στη λίστα των μέσω αποδοχών, είστε οι πιο πιθανό να έχετε πολλούς φίλους, είστε πολύ χαρούμενοι όταν είστε ελεύθεροι και θέλετε περισσότερο σεξ.

5. Στάση «κάθισμα ακριβείας»

“Δεν είστε πλήρως ξαπλωμένοι, ώστε δεν μπορούν να χαλαρώσουν οι μύες της πλάτης, οι οποίοι δουλεύουν συνεχώς. Αυτή η γλώσσα του σώματος συμπίπτει με τα ευρήματά μας, ότι η θέση αυτή δεν μπορεί να υιοθετηθεί από τους ανθρώπους που παίρνουν ρίσκα, ή από τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι είναι επιτυχείς στην καριέρα τους”.

Οι άνθρωποι που κάθονται έτσι δεν ρισκάρουν και νιώθουν ότι δεν τα πάνε καλά στη δουλειά, αλλά είναι παραδόξως και εκείνοι που είναι το λιγότερο πιθανό να μισούν τον χώρο εργασίας τους. Ωστόσο, είναι τελευταίοι στη λίστα μέσων αποδοχών, αν και είναι οι δεύτεροι πιο πιθανό να αγαπούν το μέρος που μένουν και να έχουν μία χαρούμενη σχέση.

6. Στάση του Βούδα

“Η θέση με σταυρωμένα πόδια και τα χέρια που ακουμπούν στην αγκαλιά, είναι καλά στρογγυλεμένη και συμμετρική, γεγονός που αντανακλά τη συνολική ικανοποίηση και εσωτερική εμπιστοσύνη”.

Οι «Βούδες» είναι οι πιο πιθανό να ρισκάρουν, να έχουν πολύ σεξ και να αισθάνονται υγιείς και σε φόρμα. Είναι πέμπτοι στη λίστα των αποδοχών και στην κατάταξη ικανοποίησης από την πορεία της καριέρας τους, αλλά είναι οι δεύτεροι πιο πιθανό να αγαπούν τη δουλειά τους.

7. Στάση «δυνατά και περήφανα»

«Αυτή η στάση είναι μία στάση υπερβολικής έκθεσης της αυτοπεποίθησης. Με βάση τα ευρήματα, οι άνθρωποι που κάθονται έτσι, είναι πιθανόν να νιώθουν ταλαντούχοι και ζουν τη ζωή στο έπακρο.»

Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιθανότερο να αισθάνονται ότι ζουν για να δουλεύουν, έρχονται πρώτοι στη λίστα αποδοχών, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο πιθανό να εύχονται να είχαν περισσότερο σεξ.

Άλλες 5 στάσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, εκτός από τις παραπάνω 7 «κυρίαρχες» στάσεις, υπάρχουν άλλες 5 που ξεχωρίζουν, αλλά είναι σίγουρα πιο ασυνήθιστες και δίνουν λιγότερες πληροφορίες.

1. Στάση «ο επαναστάτης του πατώματος»

“Η στάση αυτή αποφεύγει τον καναπέ. Είναι πιθανό να υιοθετηθεί από κάποιον που είτε δεν βρίσκει τον καναπέ πολύ άνετο είτε του αρέσει να κάνει πράγματα με τον δικό του τρόπο και να μην είναι αλυσοδεμένος από κανόνες”.

2. Στάση του κοάλα

“Ξαπλώνοντας σε όλη την πλάτη του καναπέ με τα χέρια σας να ακουμπούν κάτω από το κεφάλι σας, θα μπορούσατε να δώσετε την εντύπωση ότι είστε εξαιρετικά χαλαρό άτομο και είστε σε θέση να χαλαρώσετε οπουδήποτε”.

3. Στάση «σπάω τους κανόνες»

«Είναι σαν να κάθεται κάποιος άνετα και ξαφνικά αποφασίζει να εξετάσει τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο- ανάποδα”.

4. Στάση «δεν θα μείνω πολύ»

“Το πιο πιθανό είναι να υιοθετηθεί από τους ανθρώπους που αισθάνονται ότι είναι απασχολημένοι όλη την ώρα και στην πραγματικότητα δεν έχουν τον χρόνο να καθίσουν και να χαλαρώσουν”.

5. Κάθισμα στην πλάτη του καναπέ

«Αυτή η θέση ενδέχεται να είναι πολύ δημοφιλής στις πολύ κυρίαρχες προσωπικότητες. Είναι ένας μεγάλος, τολμηρός τρόπος για να καθίσουν σε έναν καναπέ και να διεκδικήσουν την κυριαρχία”.

ΠΗΓΗ: fumara.gr