Δωρέα 200.000 τεστ αντισωμάτων από την οικογένεια Γιώργου Προκοπίου
Www.true.gr

Δωρέα 200.000 τεστ αντισωμάτων από την οικογένεια Γιώργου Προκοπίου

Νέα μεγάλη δωρεά στη μάχη κατά του κορωνοϊού απο την οικογένεια του Γιώργου Προκοπίου.
Αυτή τη φορά προσφέρει 200.000 τεστ αντισωμάτων της εταιρείας Abbott τα οποία αγοράστηκαν και ήδη έχουν παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας.

Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια του κ. Γιώργου Προκοπίου ανταποκρίθηκε από τις πρώτες στο κάλεσμα της Ελληνικής Κυβέρνησης για βοήθεια σε όσους μπορούν να προσφέρουν ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή.

Τον Απρίλιο φρόντισαν για την εύρεση και αγορά, απο διάφορους προμηθευτές στην Κίνα, υλικών προστασίας των ιατρών (PPE) συνολικού βάρους 40 τόνων και όγκου 250 κυβικών μέτρων για άμεση διάθεση στα νοσοκομεία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα εντός της εβδομάδος και σε 3 δόσεις φθάνει στη χώρα μας αεροπορικώς ο παρακάτω εξοπλισμός.


-2.500.000 ζευγάρια προστατευτικά γάντια
-130.000 αδιάβροχες στολές
-30.000 ολόσωμες προστατευτικές στολές.

Καθοριστικό ρόλο στη προσπάθεια είχε ο Γενικός Διευθυντής του Κινεζικού Νηογνώμονα στην Ελλαδα κος Jiping Chen και η Κινεζική πρεσβεία. Να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Προκοπίου είναι πρόεδρος της επιτροπής του Κινεζικούς Νηογνώμονα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο καθώς επίσης και τακτικός πελάτης των Κινεζικών ναυπηγείων τα τελευταία 20 χρόνια.

Τον συντονισμό του εγχειρήματος ανέλαβε ο κ.Κωνσταντίνος Λάμψιας (στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας και γαμπρός του κ.Γιώργου Προκοπίου) σε στενή συνεργασία με τη Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ) και το ΙΦΕΤ.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr