Δώρα Ζέμπερη: Αναπάντεχη Ανατροπή στις Έρευνες της Αστυνομίας. Που αναζητούν τον Δολοφόνο.

– Πίσω στην… αρχή η έρευνες της αστυνομίας για τη στυγερή δολοφονία στο Δεύτερο Νεκροταφείο – Η απάντηση για τη σχέση του δολοφόνου με τη Δώρα Ζέμπερη ίσως βρίσκεται στην ιδιότητά της – Τι είπε ο δικηγόρος του πατέρα για την κατεύθυνση των ερευνών μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία
Όλα δείχνουν ότι οι έρευνες της αστυνομίας, μια εβδομάδα μετά την άγρια δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, βρίσκονται σε ένα τέλμα. Τα ευρήματα είναι πενιχρά και έτσι ίσως υπάρχει μια ανατροπή ως προς την κατεύθυνση των ερευνών.

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν απαντήσει σε κάποια βασικά ερωτήματα, ωστόσο οι απαντήσεις αυτές έχουν μόνο αποκλείσει υπόπτους, δεν έχουν δώσει απαντήσεις στο βασικό ερώτημα για το κίνητρο και εν τέλει στο ποιος είναι ο δολοφόνος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Σήμερα” ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, με βάση τα στοιχεία που γνωρίζει για την πορεία των ερευνών είπε πως θωρεί ότι ακόμη “βρισκόμαστε σε αρχικό στάδιο”.

Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι όλα όσα έχουν ακουστεί για τις σχέσεις του πατέρα με τα παιδιά και την πρώην σύζυγό του “δεν έχουν σχέση με την υπόθεση”, αν και όπως είπε ο Απόστολος Λύτρας, ακόμη και αυτά τα στοιχεία ερευνήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Έρευνες χωρίς αποτέλεσμα

Πολλοί, ειδικά μετά τις αναφορές της κόρης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις αναφορές του ίδιου για το πέρασμά του από το σημείο της δολοφονίας, αναρωτήθηκαν για τον ρόλο του. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος του ο πατέρας, αν και ερευνήθηκε βρίσκεται πλέον “εκτός κάδου” για τους αστυνομικούς.

Είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό ο πατέρας της εφοριακού ερευνήθηκε, ωστόσο ερευνήθηκαν και τα λεγόμενά του.

Έτσι έγινε έρευνα και στην περιοχή του λόφου Σκουζέ, όπου ο Κώστας Ζέμπερης ανέφερε ότι άφησε ένα “ύποπτο άτομο” που πήρε με το ταξί του από το Δεύτερο Νεκροταφείο, αλλά και εκεί οι αστυνομικοί φαίνεται πως έπεσαν σε… τοίχο.


Μέσα σε όλα τα άλλα στοιχεία που ερευνήθηκαν από τους αστυνομικούς ήταν και οι προσωπικές σχέσεις της άτυχης εφοριακού. Ούτε σε αυτό το επίπεδο ωστόσο οι αστυνομικοί μπόρεσαν να βρουν στοιχεία ενοχής κάποιου προσώπου.

Έτσι τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και με τον τρόπο αυτό οι έρευνες γυρνούν πίσω στην αρχή.

Οι αστυνομικοί μη έχοντας κάτι χειροπιαστό και με βάση το ό,τι ο δολοφόνος πήρε τα προσωπικά αντικείμενα της 32χρονης ερευνούν πάντα προς την κατεύθυνση της ληστείας, ωστόσο η αγριότητα της δολοφονίας δεν τους επιτρέπει να δουν το έγκλημα αυτό μονόπλευρα.

Τι αναζητούν τώρα οι αστυνομικοί

Οι 14 μαχαιριές δείχνουν μένος. Το “πάθος” προς το παρόν έχει αποκλειστεί μετά την έρευνα σε πρόσωπο το οποίο διατηρούσε σχέση με την άτυχη εφοριακό.

Από που μπορεί να προέρχεται το μένος εναντίον της Δώρας Ζέμπερη φαίνεται ότι εξετάζουν αυτή την ώρα οι αστυνομικοί, παράλληλα με το ενδεχόμενο της ληστείας.

Κάπου εδώ έρχεται και η ανατροπή στα μέχρι σήμερα δεδομένα, καθώς όπως ανέφερε στη σημερινή του συνέντευξη ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας οι αστυνομικοί “ θα ψάξουν και τις υποθέσεις που χειριζόταν στην εφορία”.


Είναι ένα στοιχείο για το οποίο επέμενε από την πρώτη στιγμή ο πατέρας της 32χρονης (είχε αναφέρει ότι εργαζόταν για τον ΣΔΟΕ γεγονός που δεν ισχύει) και το οποίο αρχικά είχε αποκλειστεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δολοφόνο και προς την κατεύθυνση αυτή καθώς κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Υπάρχει παράλληλα η μαρτυρία της μητέρας της άτυχης Δώρας Ζέμπερη σε φόβους που είχε εκφράσει, σε συνδιασμό με το στοιχείο ότι είχε σπεύσει να κάνει ασφάλεια ζωής με δικαιούχους τα πλέον αγαπημένα της πρόσωπα, τα αδέλφια της.

Οι αστυνομικοί ως τώρα δεν έχουν εντοπίσει το πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει φόβους στη Δώρα Ζέμπερη στο περιβάλλον της και έτσι φαίνεται ότι διευρύνουν τον κύκλο εντάσσοντας στην έρευνα τις υποθέσεις που είχαν περάσει στα χέρια της λόγω της εργασίας της σ την εφορία.

Αναζητούν δηλαδή μέσω των υποθέσεων που χειριζόταν το πρόσωπο εκείνο το οποίο μπορεί να θεώρησε ότι ζημιώθηκε και αποφάσισε να την εκδικηθεί.

Είναι μια υπόθεση που δεν μπορούν φαίνεται να αποκλείσουν οι αστυνομικοί, καθώς οι έρευνες προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις δεν έχουν αποφέρει καρπούς.

Πηγή