Δολοφονίες στην Κύπρο: Το προφίλ του Ορέστη. Ψάχνουν κι άλλα πτώματα
Www.true.gr

Δολοφονίες στην Κύπρο: Το σκοτεινό προφίλ του Ορέστη – Ψάχνουν κι άλλα πτώματα

Δολοφονίες στην Κύπρο: Ξεκινούν οι εντοπισμοί για νέα πτώματα στο φρεάτιο της φρίκης. Ο μυστηριώδης Ορέστης: Παθιασμένος με την εικόνα, με σκοτεινό προφίλ.

Σοκαρισμένη είναι η Κύπρος που βρίσκεται μπροστά σε ένα από τα ειδεχθή εγκλήματα όλων των εποχών στο νησί με το ενδεχόμενο οι αρχές να έχουν να κάνουν με έναν serial killer στην Κύπρο να είναι πλέον ορατό.

Μετά την ανεύρεση και της δεύτερης σορού στο μεταλλείο στο Μιτσερό, η αστυνομία ξανάρχισε τις έρευνες τόσο στο Μιτσερό, όπου υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό,εντοπισμό κι άλλων πτωμάτων, όσο και στη λίμνη του Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της εξάχρονης κόρης του πρώτου θύματος.

Την ίδια ώρα αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης νεκρής γυναίκας, ενώ άρχισαν οι διαδικασίες για εντοπισμό προσώπων προς αναγνώριση του θύματος.

Παράλληλα ο 35χρονος ύποπτος περνά από εξαντλητική ανάκριση και τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον των Αρχών διερευνώνται με κάθε λεπτομέρεια. Κλειδί στις έρευνες αποτέλεσε και αποτελεί το προφίλ του 35χρονου εν ονόματι «Ορέστης» με τον λογαριασμό που επικοινωνούσε με τα θύματα.

Δολοφονίες στην Κύπρο: Τα 2 μέτωπα ερευνών

Πρώτο μέτωπο το φρεάτιο του Μιτσερού μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να εντοπιστούν και άλλα πτώματα στο φρεάτιο της φρίκης στην Κύπρο. Δεδομένο θεωρείται ότι στο φρεάτιο υπάρχει ένα ακόμα πτώμα, χωρίς να αποκλείεται οι άνδρες της ΕΜΑΚ που θα επιχειρήσουν να αποκαλύψουν ακόμα μεγαλύτερη φρίκη, ανεβάζοντας τον αριθμό των πτωμάτων. Και αυτό, δεδομένων και των όσων κατέγραψαν οι κάμερες που κατέβηκαν στο φρεάτιο. Πρόκειται -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- για δύο όγκους που δεν αποκλείεται να είναι ανθρώπινοι σοροί.


Δολοφονίες στην Κύπρο
Δεύτερο μέτωπο η λίμνη στο Ξυλιάτο, όπου ο 35χρονος υπέδειξε ως σημείο που βρίσκεται η σορός της 6χρονης Sierra, έχοντας ωστόσο ως δεδομένο το γεγονός ότι στα όσα αναφέρει στους ανακριτές φάσκει και αντιφάσκει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η μία πληροφορία διαδεχόταν την άλλη, όπως και οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή του Μιτσερού. Ωστόσο παρά τις συνεχείς έρευνες, ουδείς μπορούσε να προβλέψει το μέγεθος του εγκλήματος ενώπιον του οποίου βρισκόμαστε. Οι βροχοπτώσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες, αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο χρόνο που θα εξελιχθούν οι έρευνες.

Δολοφονίες στην Κύπρο: Το σκοτεινό προφίλ του «Ορέστη»

Στα κρατητήρια του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής ένας 35χρονος άνδρας, μόνιμος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς. ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο και πάλι της Επαρχίας Λευκωσίας και φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.


Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, ενώ το διαζύγιό του κρατείτο σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive τύπου «επτασφράγιστο» μυστικό από τον ίδιο.

Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο μετέβη στην Αθήνα όπου υπηρέτησε στη Σχολή Ευελπίδων. Η είδηση της σύλληψής του 35χρονου που στην ουσία είναι ο μυστηριώδης Ορέστης που διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Mary Rose προκάλεσε σοκ σε ανθρώπους που τον είχαν γνωρίσει. Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Το προφίλ του 35χρονου περιγράφεται ως «σκοτεινό», αφού φέρεται να πρόκειται για άτομο το οποίο δεν εξωτερίκευε συναισθήματα. Σοκ εξάλλου προκάλεσε η σύλληψή του και η εμπλοκή του ως υπόπτου στην όλη υπόθεση, σε άτομα που υπηρέτησαν μαζί του στη Σχολή Ευελπίδων. Άτομα που συνυπήρξαν μαζί του κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του σε στρατόπεδα της Ε.Φ κάνουν λόγο για άτομο το οποίο δεν παρουσίασε επιθετικές συμπεριφορές σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον. Τουναντίον, φέρεται κατά διαστήματα να αποκάλυπτε προσωπικά του δεδομένα σε άτομα στον επαγγελματικό του χώρο.

Δολοφονίες στην Κύπρο: Πως παρουσιαζόταν ο «Ορέστης», ποιο το πραγματικό επαγγελμά του

Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός. Το πάθος του για την φωτογραφία είναι εμφανές, αφού διατηρεί ηλεκτρονικά πορτφόλια όπου παρουσιάζει τις δουλείες του σε διάφορους εξωτερικούς χώρους. Ερασιτεχνικά μάλιστα εργαζόταν και για την φωτογραφική κάλυψη μυστηρίων βάπτισης και γάμων. Ιδιαίτερη έμφαση εξάλλου δίδει μέσα από τις φωτογραφήσεις του σε τοπία και ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή του Μιτσερού αλλά και του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, εκεί όπου εντοπίστηκαν δηλαδή οι δυο σοροί γυναικών. Στο ίδιο πορτφόλιο εμφανίζονται φωτογραφίες μάλιστα και από το φρεάτιο της φρίκης αλλά και από το εσωτερικό του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου.

Ο «φωτογράφος Ορέστης» φέρεται να διατηρεί και συνεργασία με ηλεκτρονικά περιοδικά φωτογραφίας όπου φιγουράρουν φωτογραφίες του από διάφορες τοποθεσίες. Πέραν αυτών των διασυνδέσεών του, ο «Ορέστης» είναι και βραβευμένος για μερικές φωτογραφίες του. Σημειώνεται ότι στα εν λόγω προφίλ είναι καταχωρημένος με το πραγματικό του όνομα.Οι αρχές έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την δράση του αφού στην κατοχή τους έχουν και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και φωτογραφικές μηχανές. Με την βοήθεια και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο ήδη έχει συμβάλει καταλυτικά στην μέχρι τώρα εξιχνίαση, θα προκύψουν νέες έρευνες και νέα ταύτιση δεδομένων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του «Ορέστη», του 35χρονου δηλαδή ιλάρχου της Εθνικής Φρουράς.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr