Δολοφονία Γλυκά Νερά: Καθαριστής και γραφιάς στην καντίνα των φυλακών ο συζυγοκτόνος
Www.true.gr

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Καθαριστής και γραφιάς στην καντίνα των φυλακών ο συζυγοκτόνος

O 33χρονος συζυγοκτόνος, Mπάμπης Αναγνωστόπουλος που βρίσκεται στις Φυλακές Κορυδαλλού όπως είχε γίνει γνωστό από τις πρώτες ημέρες της προφυλάκισής του, έχει ζητήσει να εργαστεί, με στόχο τη μείωση του χρόνου έκτισης της ποινής που θα του επιβληθεί για τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά.

Με τα όσα ισχύουν σήμερα με τον Ποινικό Κώδικα, η μίνιμουμ ποινή του δράστη είναι τα 20 χρόνια, αλλά μπορεί τελικά να μείνει μόνο 16 χρόνια. Αφού τα μεροκάματα που θα κάνει στη φυλακή, υπολογίζονται ως διπλός χρόνος παραμονής στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα μετάδωσε ο Alpha ο 33χρονος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα καθαριστή, καθώς και γραφιά στην καντίνα των φυλακών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμα και το επισκεπτήριο του 33χρονου γίνεται με ειδικά μέτρα ασφαλείας.

Οπως μετέδωσε ο Alpha, ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού έχει δώσει την εντολή όλα τα επισκεπτήρια να γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, δίπλα ακριβώς από το αρχιφυλακείο, όπου δεν έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι κρατούμενοι.

O συζυγοκτόνος κρατείται στη ΣΤ’ πτέρυγα των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού. Η κράτηση του στη συγκριμένη πτέρυγα είχε αποφασιστεί εξ αρχής, μετά τη σύλληψη του, από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς είναι η Πτέρυγα Αυξημένης Προστασίας, (πρώην VIP).


Ο λόγος της επιλογής του χώρου κράτησης, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο στέλεχος της ΓΓΑΠ, ήταν το ότι στη ΣΤ’ πτέρυγα κρατούνται όσοι θεωρείται ότι χρήζουν προστασίας, είτε από τους άλλους είτε από τον εαυτό τους, ενώ όλοι είναι χαμηλής έντασης αδικημάτων, γι’ αυτό βρίσκονται μακριά από τους βαρυποινίτες και τις λεγόμενες «σκληρές πτέρυγες».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στο κελί με άλλα τρία άτομα. Συκεκριμένα, με έναν πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο που είχε συλληφθεί στα Γιάννενα και είναι υπόδικος για εισαγωγή ναρκωτικών, έναν επίσης υπόδικο για λαθρεμπορία και άλλον έναν που είχε συλληφθεί πρόσφατα για ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται πως στον 33χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

-Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση και


-Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

-ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του

ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων.

πηγη: thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr