Η μια μετά την άλλη έρχονται οι εξελίξεις για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μόνο την Κυριακή συνελήφθησαν 8 άτομα, φτάνοντας σύνολο τα 9 μαζί με την αρχική σύλληψη του 23χρονου.

Αναζητούνται ακόμη δύο άτομα που εμπλέκονται στη δολοφονία στο πλαίσιο των δέκα ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν σήμερα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών είναι και ο 20χρονος Αλβανός ο οποίος διέφυγε στη χώρα του και καταζητείται.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι όλοι νεαροί, Ελληνικής και Αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν Αλβανό, ηλικίας από 20 έως 23 ετών ενώ οι τρεις από τους οκτώ έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν την Ελληνική Αστυνομία, εμπλεκόμενοι σε διάφορες υποθέσεις.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου ανάμεσα στους συλληφθέντες
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο οδηγός, Γ.Κ. του δεύτερου αυτοκινήτου, το οποίο συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση. Ο Γ.Κ είναι πρώην ποδοσφαιριστής στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ, υπάλληλος σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη ΘΥΡΑ 4.

Μάλιστα o Γ.Κ είναι φίλος, στο facebooκ με τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και καταζητείται.

Οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δύο ακόμη ατόμων που εμπλέκονται στη δολοφονία του 19χρονου και συγκλόνισε το πανελλήνιο συνεχίζονται.

Σημειώνεται επίσης ότι αύριο απολογείται ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη και την παρέα του ενώ στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν και οι 8 έως τώρα συλληφθέντες.

Το όπλο που τον σκότωσε
Στη δημοσιότητα δόθηκε από τις Αρχές η εικόνα του φονικού όπλου με το οποίο δολοφονήθηκε ο νεαρός Άλκης στη Θεσσαλονίκη. Στο συγκεκριμένο αντικείμενο βρέθηκε γενετικό υλικό του 19χρονου, γι’ αυτό και η αστυνομία εκτιμά ότι είναι το όπλο με το οποίο επήλθαν τα φονικά χτυπήματα στο σώμα του αδικοχαμένου φοιτητή.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις, έδειξαν ότι εκτός από το αίμα του Άλκη, υπήρχαν ίχνη και από το αίμα, ενός εκ των δύο φίλων του, που ήταν μαζί. Αυτό σημαίνει ότι οι δολοφόνοι χτύπησαν με το αυτοσχέδιο δρεπάνι τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο, που σώθηκε από θαύμα. Επειδή το χτύπημα δεν βρήκε αρτηρία, όπως συνέβη με το χτύπημα στον Άλκη.

Το συγκεκριμένο δρεπάνι, πωλείται στην αγορά και χρησιμοποιείται για κοπή μεγάλων χόρτων. Οι δράστες κατάφεραν να το πάρουν στα χέρια τους, για να σπέρνουν τον τρόμο.

Πηγή : newsit.gr