Δείτε την απίστευτη Bugatti Chiron φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από 1 εκατομμύριο κομμάτια LEGO και 2,300 κινητήρες παιχνιδιών

Η LEGO έχει χτίσει ένα λειτουργικό μοντέλο από το πιο γρήγορο αμάξι του κόσμου με πάνω από ένα εκατομμύρια κομμάτια και 2,300 κινητήρες παιχνιδιών.

Εκτός από το ατσάλινο πλαίσιο, το πιστό αντίγραφο της Bugatti Chiron είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από κομμάτια της LEGO.

Αυτό περιλαμβάνει τα φώτα, τις πόρτες, το εσωτερικό, το καντράν, τις θέσεις, τα πεντάλ και τους καθρέφτες.

Η απίστευτη κατασκευή έφτασε στα όριά τους τους κατασκευαστές της LEGO και η εταιρία είπε πως κάποιος μπορεί να το φτιάξει ακόμα και στο σπίτι του.Κοστίζει $350, ζυγίζει 1,500 κιλά και μπορεί να φτάσει τα 20 χλμ/ώρα έχοντας 5.3 άλογα – ενώ η πραγματική έκδοση φτάνει τα 420 χλμ/ώρα, έχει 1,479 ίππους και κοστίζει περίπου $3 εκατομμύρια.

Για να πετύχει σωστά το χρώμα, η LEGO έπρεπε να φτιάξει 56 καινούργια μέρη, που χρειάστηκαν 13,400 ώρες για να ολοκληρωθούν.

Η LEGO ξεκίνησε να φτιάχνει το μοντέλο τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και μετά από μήνες σχεδιασμού, κατάφεραν να το ολοκληρώσουν μόλις πριν μερικούς μήνες.Το αμάξι χωράει δύο επιβάτες και δεν χρησιμοποιείται καθόλου κόλλα.

«Είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα για τις τεχνικές της LEGO και τις δυνατότητες για δημιουργική επανεφεύρεση.»

Τα διάφορα καταστήματα και πάρκα της εταιρίας θα έχουν το εκπληκτικό μοντέλο και θα αποκαλυφτεί επισήμως στο Grand Prix της Forumla 1 στην Monza της Ιταλίας την Κυριακή.

Πηγή