Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα όταν πεθαίνουμε

death man

Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις για το θέμα του θανάτου. Αλλά ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε, το γεγονός πως θα πεθάνουμε είναι αναπόφευκτο – όλοι μας θα φύγουμε τελικά από τον κόσμο αυτό.

Ανεξάρτητα από το πόσοι άνθρωποι που ξέρουμε πεθαίνουν, κανείς μας – ούτε οι πιο έξυπνοι του κόσμου – μπορούν να πουν με σιγουριά τι συμβαίνει στο πνεύμα μας μετά.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ειδικοί είναι να  μας δώσουν μία λεπτομερή περιγραφή των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα όταν πεθαίνουμε.

Αρχικά, μόλις τελειώσει το οξυγόνο στο σώμα, οι νευρώνες σταματάνε να λειτουργούν και ο εγκέφαλο αρχίζει να εκκρίνει ορμόνες.

Μετά, καθώς τελειώνει το ATP (η πηγή ενέργειας του σώματος), όλοι οι μυς χαλαρώνουν. Όταν συμβαίνει αυτό, το πτώμα αυτόματα εκκενώνει ότι ούρα ή κόπρανα έχουν μείνει μέσα του.


Το αίμα ξεκινάει να λιμνάζει καθώς η καρδιά σταματάει και το σώμα χάνει το χρώμα του. 3 με 6 ώρες μετά σκληραίνουν τα άκρα, καθώς το ασβέστιο μπαίνει στους μυς και δεσμεύεται με την πρωτεΐνη.

Τα κύτταρα πεθαίνουν, το σώμα αρχίζει και αποσυντίθεται και αμέτρητα μικρόβια ξεκινούν να τρέφονται από το νεκρό σώμα. Επίσης, τα αναερόβια βακτήρια στο στομάχι αρχίζουν να τρώνε τα εντόσθια και τα όργανα της κοιλιάς.

Η κατάρρευση των αμινοξέων προσελκύει ακάρεα, μύγες και άλλα έντομα, που γεννάνε τα αβγά τους μέσα στην σάρκα.

Μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα σκουλήκια έχουν ήδη φάει περίπου το 60% του σώματος. Τα σκαθάρια και οι μύκητες ξεκινούν μετά τις 20-50 μέρες, αφού έχει στεγνώσει το σώμα και συνεχίζουν για τουλάχιστον έναν χρόνο.


Με τα χρόνια, τα φυτά και τα ζώα τρέφονται με ότι έχει απομείνει από το σώμα, συμπεριλαμβανομένου και του σκελετού. Λένε πως κάθε κομμάτι που αποσυντίθεται βοηθάει στην γέννηση νέας ζωής.

Δείτε αυτό το εκπληκτικό βίντεο:

Credit: elitereaders.com