Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Αυτί μας, όταν Χρησιμοποιούμε Μία Μπατονέτα. Μήπως Τελικά Κάνουμε Λάθος;
Www.true.gr

Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Αυτί μας, όταν Χρησιμοποιούμε Μία Μπατονέτα. Μήπως Τελικά Κάνουμε Λάθος;

Ας είμαστε ειλικρινείς, το κερί στα αυτιά είναι αηδιαστικό. Γι’αυτό και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν μπατονέτες καθημερινά για να καθαρίζουν τα αυτιά τους.

Αλλά στην πραγματικότητα, το κερί αυτό δεν είναι καθόλου βρώμικο. Είναι μία φυσική ουσία που δημιουργεί το σώμα – για καλό σκοπό – και πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως είναι πιο επικίνδυνο να βάζεις μπατονέτες για να το βγάλεις.

Προσπαθώντας να βγάλουν το κερί από τα αυτιά τους, πολλοί καταλήγουν να το σπρώχνουν πιο βαθιά και να έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Όσο πιο πολύ κερί μαζεύεται κοντά στο τύμπανο, τόσο περισσότερο δυσκολεύεται η ακοή.
Αλλά ακόμα και αν καταφέρετε να το βγάλετε, αυτό δεν είναι κάτι καλό! Το κερί έχει πολύ σημαντικά οφέλη που πιθανώς δεν γνωρίζετε.

Είναι η προστατευτική ασπίδα των αυτιών μας ενάντια στα έντομα και τους μικροοργανισμούς και το λιπαίνει για να μην έχουμε φαγούρα.

Οπότε πώς βγάζουμε με ασφάλεια το κερί; Δεν το κάνουμε!


Το κερί στα αυτιά είναι καλό για μας και να το βγάλουμε δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή. Ο μόνος λόγος να βγάλετε κερί είναι αν έχει μαζευτεί τόσο πολύ που επηρεάζει την ακοή, αλλά και πάλι θα πρέπει να γίνει καθαρισμός από γιατρό.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr