Εσείς "ΤO κάνετε" κάθε μέρα;. Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Σώμα σας όταν ΔΕΝ Αφήνετε ευκαιρία να πάει χαμένη
Www.true.gr

Εσείς «ΤO κάνετε» κάθε μέρα;. Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Σώμα σας όταν ΔΕΝ Αφήνετε ευκαιρία να πάει χαμένη

Ανάλογα σε ποιο στάδιο της σχέσης είστε με τον σύντροφό σας, η συχνότητα που κάνετε έρωτα θα διαφέρει. Για παράδειγμα, στην αρχή της σχέσης, μπορεί να μην αφήνετε ευκαιρία να πάει χαμένη.

Μετά από καιρό όμως, πιθανώς να το κάνετε πολύ λιγότερο και να εκτιμάτε και τις άλλες στιγμές που περνάτε μαζί.

Σύμφωνα με ειδικούς όμως, η σωματική επαφή δεν είναι απλά επιθυμία, αλλά ανάγκη. Μαζί με το φαγητό, το νερό, την ζέστη, τον ύπνο, το καταφύγιο και φυσικά τον αέρα, ο έρωτας είναι στην βάση της ύπαρξής μας και εξαρτόμαστε απ’αυτόν προκειμένου να είμαστε ισορροπημένοι.

Οπότε τι συμβαίνει αν το κάνετε κάθε μέρα;

Η Brittany Gibbons, συγγραφέας, εξήγησε πως το ότι έκανε κάθε μέρα έρωτα βοήθησε το σώμα και την αυτοπεποίθησή της και βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία με τον σύντροφό της.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, το θέμα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Η Dr Sheri Jacobson, είπε για την εμπειρία της Gibbons πως πιθανώς να είναι πολύ διαφορετική από των περισσοτέρων ανθρώπων.«Η Gibbons ήταν σε μία ασφαλή σχέση, όπου μπορούσε να πει ναι ή όχι, να εκδηλώσει τις ανάγκες της, να είναι ευάλωτη. Έτσι, ναι, το σεχ βοηθάει την αυτοπεποίθηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να γενικεύσουμε την ιστορία της για όλους τους ανθρώπους.»

Αντιθέτως, θα μπορούσε να κάνει πολύ κακό.

«Το να κάνεις κάθε μέρα σεχ με διαφορετικούς παρτενέρ, ειδικά αν έχεις ιστορικό με κάποιο τραύμα κακοποίησης, θα οδηγήσει σε ντροπή, αίσθημα αναξιότητας και κατάθλιψη,» εξήγησε η Dr. Jacobson.

Συνέχισε:

«Θα μπορούσε να σημαίνει πως πιέζεις τον εαυτό σου να το κάνεις για να συνεχίσεις να ζεις αντί να ακούσεις τις ανάγκες σου και να δεις τι πραγματικά χρειάζεσαι.»«Οπότε θα μπορούσε να είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.»

Τελικά, είναι πώς το βλέπει ο καθένας.

«Εάν είσαι σε σχέση, τότε θα οδηγήσει σε καλύτερη επικοινωνία και αυτοπεποίθηση. Αλλά θα πρέπει να το θέλετε και οι δύο ταυτόχρονα και να δίνετε προταιρεότητα στις ανάγκες σας.»

Όσο καλό και αν ακούγεται, το καθημερινό σεχ μπορεί να είναι βλαβερό για κάποιον που δεν το θέλει ιδιαίτερα ή που έχει βαθύτερα θέματα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνεται. Το θέμα είναι να υπάρχει μέτρο.

Credit: vt.co

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr