Δημήτρης Μοθωναίος: Τι έγραφε λίγες ημέρες πριν τη συγκλονιστική εξομολόγηση για τη σeξοuαλική κακοποίηση
Www.true.gr

Δημήτρης Μοθωναίος: Τι έγραφε λίγες ημέρες πριν τη συγκλονιστική εξομολόγηση για τη σeξοuαλική κακοποίηση

Ο Δημήτρης Μοθωναίος προχώρησε σήμερα σε μια καθηλωτική κατάθεση ψυχής στη Φαίη Σκορδά και το Πρωινό. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην ηλικία των έξι ετών, η οποία καθόρισε τη μελλοντική σεξουαλική του ταυτότητα, ενώ έστειλε το δικό του δυνατό μήνυμα σε όλους όσοι έχουν βιώσει ανάλογα περιστατικά.

Τι έγραφε, όμως, ο ηθοποιός λίγες ημέρες πριν στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη, με εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!» είχε γράψει στην πρώτη του σχετική ανάρτησή.

Στη δεύτερη ανάρτηση, ο Δημήτρης Μοθωναίος είχε γράψει:
«Ο ρόλος της πολιτείας και των ενσυνείδητων πολιτών είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να στέκονται πλάι στον αδύναμο. Αν δεν κατανοείτε για τι το “όποιο” θύμα δεν αντέδρασε, δεν αντιστάθηκε ή δεν κατήγγειλε το περιστατικό εκ των υστέρων, να είστε ευγνώμονες που δεν έτυχε ποτέ να βρεθείτε σε αυτή τη θέση. Ίσως υπήρξατε απλώς τυχεροί, ίσως μεγαλώσατε ή γεννηθήκατε με ισχυρότερο ένστικτο αυτοσυντήρησης και λιγότερη ενοχή. Η ενοχή είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός και πολλές φορές μπορεί να προκύπτει εκ μεταβιβάσεως από το θύτη στο θύμα. Ο θύτης ντρέπεται γι’ αυτό που πάει να κάνει και το θύμα εισπράττει την ενοχή του, που τον παγώνει και τον μουδιάζει. Πολλές φορές το ίδιο το θύμα αισθάνεται πως έχει προκαλέσει εκείνο την επίθεση, από ενοχή και πάλι. Θα ‘ταν συνετό να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους και τους λιγότερο τυχερούς που δε μεγάλωσαν με τις δικές σας αρχές ή τη δική σας δύναμη».

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr