Η απόφαση του Ιτούδη να μην φύγει από τη Ρωσία και να συνεχίσει να προπονεί την «αρκούδα» έστω στο εθνικό πρωτάθλημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Η Euroleague αποφάσισε -έστω και με καθυστέρηση- να διαγράψει όλα τα φετινά αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενιτ Αγίας Πετρούπολης, Ουνίξ Καζάν) στο δρόμο προς το Final Four του Βελιγραδίου, στα πλαίσια των κυρώσεων που επιβάλουν κυβερνήσεις, οργανισμοί και μεγαλες επιχειρήσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Έλληνας προπονητής της «ομάδας του στρατού», Δημήτρης Ιτούδης, παραμένει στο τιμόνι της ΤΣΣΚΑ ενώ έχουν αποχωρήσει όλοι σχεδόν οι ξένοι παίκτες της. Η απόφαση του Ιτούδη να μην φύγει από τη Ρωσία και να συνεχίσει να προπονεί την «αρκούδα» έστω στο εθνικό πρωτάθλημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις που εκδηλώνονται με αιχμηρά εναντίον του σχόλια στο λογαριασμό του στο Instagram.

Εδώ και μια τουλάχιστον εβδομάδα Έλληνες και ξένοι followers του Δημητρη Ιτούδη εκφράζουν ανοιχτά την απογοήτευση τους και τον παροτρύνουν να φύγει από τη Ρωσία το συντομότερο. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα οι υπόλοιπες ομάδες της Euroleague αποφάσισαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων, ενώ είχαν τεθεί εκτός μέχρι νεοτέρας ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνιξ, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι 13 ομάδες μέτοχοι ψήφισαν για την έκβαση της φετινής σεζόν έπειτα από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και αποφάσισαν να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των Ρώσων και να μην δημιουργηθεί η νέα βαθμολογία με ποσόστωση, αλλά να κριθεί σαν να υπήρχε από την αρχή πρωτάθλημα 28 αγώνων. Με 15 ομάδες δηλαδή.

Δεν έγινε τηλεδιάσκεψη, αλλά έστειλε το κάθε κλαμπ την ψήφο του. Από αυτήν την εξέλιξη αλλάζει προφανώς και η βαθμολογία των «αιώνιων», με τον Ολυμπιακό να βγαίνει κερδισμένος, ο οποίος από το 16-9, πάει στο 15-7. Από τις πλέον κερδισμένες ομάδες είναι η Μακάμπι, η οποία πάει στο 11-10 από το 12-13.

Πηγή: protothema.gr