Δήλωση – φωτιά από τον πρώην Πρωθυπουργό της Αλβανίας: Ο Κατσίφας ήταν Αλβανός

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελής Μάικος (ή αλλιώς Παντελί Μάικο), του οποίου η εθνική καταγωγή φανερώνεται από το όνομά του αν και ο ίδιος θέλει να είναι Αλβανός, με την ιδιότητα του υπουργού Διασποράς της κυβέρνησης Έντι Ράμα, προέβη σε προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας και της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, με αφορμή τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο κ. Μάικος έγραψε ότι πρέπει ειπωθεί δυνατά προς την Ελλάδα ότι ο ψευδο-ελληνισμός είναι μια από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια.

Ο Παντελής Μάικος, ο ίδιος προφανέστατα εξωμότης, είναι υπέρμαχος της πολιτικής Χότζα «αφομοίωσης» των Βορειοηπειρωτών στο αλβανικό συνονθύλευμα. Να σημειωθεί εδώ ότι πολλοί ελληνικής καταγωγής πολιτικοί που εντάχθηκαν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας έχουν εξελιχτεί σε μεγάλοι εξωμότες. Μην ξεχνάμε ότι ελληνική καταγωγή έχει και ο Έντι Ράμα (μητέρα Βορειοηπειρώτισσα και πατέρα Βλάχο).

Ο Παντελής Μάικος δήλωσε ότι εάν η ελληνική πλευρά επιθυμεί εξηγήσεις, πρέπει πρώτα να εξηγήσει γιατί ένας Έλληνας ντυμένος στρατιωτικά πυροβόλησε την αλβανική αστυνομία.

Αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Κατσίφα τον αποκάλεσε «Αλβανό» που μεταμορφώθηκε σε «ψευδο-Έλληνα».

Ολόκληρη η δήλωσή του, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, αναφέρει:

«Οι δυνάμεις RENEA έπραξαν το καθήκον τους, όπως σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, αυτός που πυροβολεί την αστυνομία εκτελείται.

»Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου άνδρα που ενώ είναι Αλβανός διαποτίστηκε (μεταμορφώθηκε) σε ψευδο-Έλληνα.

»Στην Ελλάδα πρέπει να ειπωθεί ισχυρά ότι ο ψευδο-ελληνισμός είναι μία από τις αιτίες του αίματος και της βίας στα Βαλκάνια.

»Εάν η Ελλάδα ζητά εξηγήσεις, πρώτα πρέπει να εξηγήσει η ίδια γιατί ένας Έλληνας στρατιώτης είχε στοχεύσει την αλβανική αστυνομία;

»Το ελληνικό κράτος πρέπει να αποστασιοποιηθεί από μια τέτοια πράξης τρομοκρατίας και να ζητήσει συγγνώμη.

»Το Ελληνικό Κράτος πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα ότι εδώ και δύο αιώνες παραβιάζει τα δικαιώματα των σύγχρονων Ελλήνων, οι οποίοι είναι Αρβανίτες ή Αλβανοί στο όνομα ενός σύγχρονου ψευδο-ελληνισμού (helenizmi modern krejte fallco).

»Το ελληνικό κράτος πρέπει να αναλάβει μέτρα κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και να απαγορευθεί με νόμο».

Πρόκειται για μια άκρως εθνικιστική δήλωση ενός εξωμότη που παριστάνει τον Αλβανό και ξεδιάντροπα αρνείται όχι μόνο την αναγνωρισμένη διεθνώς γηγενή Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο αλλά και ολόκληρη την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες είμαστε Αλβανοί.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι Έλληνες πολίτες αρβανίτικης καταγωγής δεν υπερβαίνουν τους 150.000 σε όλη την Ελλάδα, σε σύνολο 10 εκ. Ελλήνων και παγκοσμίως 20 εκ. ελληνικού έθνους, ενώ τα αρβανίτικα δεν τα μιλούν περισσότεροι από 50.000.

Ο Παντελής Μάικος ξεχνά ότι το 1999, όταν ήταν πρωθυπουργός, έκανε χρήση της ελληνικής του καταγωγής για να γεννήσει η γυναίκα του. Τότε ο Κώστας Σημίτης έστειλε ένα C-130 στα Τίρανα για να τη μεταφέρει στην Αθήνα.

Οι χειρότεροι πολέμιοι της Ελλάδας στα Βαλκάνια είναι οι εξωμότες. Υπενθυμίζουμε ότι και ο «αρχαιομακεδόνας» πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, είναι ελληνικής καταγωγής και το ελληνικό του όνομα είναι Νικόλας Γρούιος.

Παλαιότερα γενίτσαροι ήταν όσοι άλλαζαν θρησκεία και «τούρκευαν». Επί κομμουνισμού δημιουργήθηκε ένα νέο είδος γενιτσαρισμού, εκείνων που αν και Έλληνες αποφάσισαν να γίνουν Αλβανοί, «Μακεδόνες», Βούλγαροι, για να ενταχθούν στα καθεστώτα των κομμουνιστικών βαλκανικών τυραννίδων.

iellada