Δίδυμα κοριτσάκια που γεννήθηκαν ενωμένα στον κορμό διαχωρίστηκαν με επιτυχία μετά από 6ωρη δύσκολη επέμβαση!
Www.true.gr

Δίδυμα κοριτσάκια που γεννήθηκαν ενωμένα στον κορμό διαχωρίστηκαν με επιτυχία μετά από 6ωρη δύσκολη επέμβαση!

Γιατροί στην Αυστραλία έχουν διαχωρίσει με επιτυχία τα συζευγμένα δίδυμα κορίτσια από το Μπουτάν και λένε ότι οι πιθανότητες για πλήρη ανάκαμψη είναι πολύ καλές.

Τα κορίτσια ηλικίας 15 μηνών, Nima και Dawa Pelden, είχαν γεννηθεί ενωμένα στον κορμό και μοιράζονταν το ίδιο ήπαρ.

Ο επικεφαλής χειρουργός Δρ. Joe Crameri δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα κορίτσια υπεβλήθησαν σε εξάωρη επέμβαση που ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι γιατροί είπαν ότι η χειρουργική επέμβαση δεν ήταν τόσο περίπλοκη όσο είχαν αρχικά εκτιμήσει καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις πάντα φοβούνται για το τι θα αντιμετωπίσουν όταν ξεκινήσουν την περίπλοκη διαδικασία.

Η Nima και η Dawa είχαν μεγαλώσει αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα καθώς ήταν αδύνατον να παραμείνουν έστω και καθισμένες.


Τα δίδυμα έφτασαν στη Μελβούρνη με τη μητέρα τους τον περασμένο μήνα, αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν τη χειρουργική επέμβαση μέχρι την Παρασκευή καθώς έπρεπε να γίνουν σημαντικές διαδικασίες προετοιμασίας και εξετάσεις.

Περίπου 18 ειδικοί γιατροί σε δύο ομάδες, μια για κάθε κορίτσι, συμμετείχαν στη διαδικασία στο Βασιλικό Παιδικό Νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Οι γιατροί διαίρεσαν με επιτυχία το συκώτι των δίδυμων ενώ τα κορίτσια τελικά δεν μοιράζονταν το ίδιο έντερο, κάτι που έκανε την επέμβαση πιο εύκολη.

«Θα υπάρξουν προκλήσεις για τις επόμενες 24 έως 48 ώρες όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», είπαν οι γιατροί.


Τα συζευγμένα δίδυμα είναι πολύ σπάνια περίπτωση καθώς πιστεύεται ότι συναντώνται σε ποσοστό 1 ανά 200.000 γεννήσεις και περίπου το 40-60% αυτών των παιδιών γεννιούνται νεκρά.

Ελάχιστες επεμβάσεις διαχωρισμού διεξάγονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και δεν είναι όλες επιτυχημένες.

Η Αυστραλία προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος της επέμβασης και η οικογένεια αναμένεται να επιστρέψει στο βασίλειο των Ιμαλαΐων, ένα από τα φτωχότερα έθνη του κόσμου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: newsitamea.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr