Διακίνηση μεταναστών- Συνελήφθη στην Ελλάδα η αθλήτρια Σάρα Μαρντίνι από τη Συρία

Την ιστορία της Σάρα Μαρντίνι από τη Συρία αναδεικνύει η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. Η Σάρα Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, όπως μεταδίδει η Deutche Welle.

Ποια είναι η Σάρα Μαρντίνι;

Με την αδερφή της, Γιούσρα, έγιναν γνωστές προ ετών όταν, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη Συρία στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν ώρες ολόκληρες μέχρι τη Λέσβο.

Τα κατάφεραν γιατί στη Συρία ήταν και οι δύο πολλά υποσχόμενες κολυμβήτριες. Ενώ η Γιούσρα συνέχισε τις προπονήσεις στη Γερμανία και μάλιστα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Σάρα επέστρεψε για κάποιο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με ΜΚΟ που προσπαθούσε να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

«Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά»Όπως γράφει η Tageszeitung, «κανονικά ήθελε να επιστρέψει στο Βερολίνο, καθώς από τη Δευτέρα θα συνέχιζε τη φοίτησή της σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Την περασμένη Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα».

Την Τρίτη, η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε «εγκληματικό δίκτυο» για την παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες. Λέγεται ότι οι ακτιβιστές συνεργάζονταν με διακινητές και βοηθούσαν κάποιους ανθρώπους να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα.

«Οι ακτιβιστές λέγεται ότι συνεργάστηκαν με οργανωμένους λαθρεμπόρους και βοήθησαν τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν παράνομα στην Ελλάδα και έχουν παραβιάσει τις ραδιοεπικοινωνίες της Ελληνικής Ακτοφυλακής και του ομοσπονδιακού οργανισμού Frontex της Ε.Ε», προσθέτει το δημοσίευμα.
«Ακόμα είναι αβέβαιο αν η Μαρντίνι θα είναι στο Βερολίνο τη Δευτέρα, καθώς μέχρι την Τετάρτη δεν ήταν ελεύθερη», γράφει Τageszeitung.

Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές για την υπόθεση.

Πάντως, ο Φλόριαν Μπέκερ, διευθυντής του ιδιωτικού πανεπιστημίου στο οποίο σπουδάζει η Σάρα Μαρντίνι, δηλώνει στην εφημερίδα: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε η Σάρα να βγει από τη φυλακή και να συνεχίσει τις σπουδές της. Έχει δουλέψει τόσο σκληρά γι αυτές… »

ΠΗΓΗ: eretikos.gr