Διάγνωση Σχιζοφρένειας: Το σημάδι που την προδίδει
Www.true.gr

Διάγνωση Σχιζοφρένειας: Το σημάδι που την προδίδει

Διάγνωση Σχιζοφρένειας: Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν στοιχεία που προδίδουν την ύπαρξη σχιζοφρένειας πριν εμφανιστούν συμπτώματα. Αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και βρίσκονται εκεί πολύ καιρό πριν την εκδήλωση του πρώτου συμπτώματος.

Διάγνωση Σχιζοφρένειας: Τι έδειξαν προηγούμενες μελέτες

Σε προηγούμενη μελέτη, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Yale στις διαπίστωσαν ότι η σχιζοφρένεια συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στις συνδέσεις μεταξύ του θαλάμου και του μετωπιαίου φλοιού στον εγκέφαλοΟ θάλαμος είναι ένα σημαντικό σύστημα αναμετάδοσης στον εγκέφαλο και ο μετωπιαίος φλοιός εμπλέκεται στο υψηλότερο επίπεδο σκέψης.

Διάγνωση Σχιζοφρένειας: Τι έδειξε η έρευνα

Σε αυτή την μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές αυτές είναι ήδη παρούσες πριν από την διάγνωση της σχιζοφρένειας. Τα ευρήματα προσφέρουν ένα δυνητικό “βιοδείκτη” για την ασθένεια που επηρεάζει το 1% των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.Μέχρι αυτή τη μελέτη, δεν ξέραμε αν αυτό το μοτίβο ήταν αποτέλεσμα της νόσου ή ένα δυνητικό υποπροϊόν των φαρμάκων ή κάποιου άλλου παράγοντα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Άλαν Αντίσεβιτς, επίκουρος καθηγητής της ψυχιατρικής.


“Αποδείξαμε ότι αυτές οι ίδιες ανωμαλίες υπάρχουν ήδη σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη ψύχωσης”, εξήγησε.

Διάγνωση Σχιζοφρένειας: Ευρήματα της έρευνας

Η σχιζοφρένεια συνήθως αναπτύσσεται στο τέλος της εφηβείας, ή στις αρχές της ενηλικίωσης, αλλά οι ασθενείς συχνά βιώνουν τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια, όπως η ήπια υποψία, ή οι “φωνές στο κεφάλι” τους πιο νωρίς.Σε αυτή τη νέα μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν τους εγκεφάλους 243 ατόμων με πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας και 154 υγιείς ανθρώπους, και στη συνέχεια παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους για δύο χρόνια.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν, ωστόσο, ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί το εάν οι αλλαγές στον εγκέφαλο που προσδιορίζονται στην παρούσα μελέτη είναι εκείνες που προκαλούν την επερχόμενη σχιζοφρένεια, ή όχι.


Διαβάστε επίσης

Κρίση Πανικού και Καρδιακό επεισόδιο: Τι να κάνετε – Πως ξεχωρίζουν

Διατροφικές διαταραχές παιδιών: Ποια τα συμπτώματα – Υπάρχει θεραπεία

Ψυχική Υγεία: Πως επηρεάζεται η ευεξία μας από τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr