"Δεν Υπήρξε Άνθρωπος που Πέρασε και να Μην Κόλλησε να Κοιτάει για Ώρα"
Www.true.gr

«Δεν Υπήρξε Άνθρωπος που Πέρασε και να Μην Κόλλησε να Κοιτάει για Ώρα»

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Mark Jenkins είναι το όνομα πίσω από τις απρόσωπες μορφές των δρόμων που εμφανίζονται σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σκηνοθετημένες σε προκλητικές πόζες, οι εκπληκτικές κούκλες είναι συχνά κοινωνικές κριτικές με σκοπό ο θεατής να αμφισβητήσει την πραγματικότητά του. Αυτά τα ρεαλιστικά γλυπτά προκαλούν μια σειρά από αντιδράσεις, από έκπληξη μέχρι περιέργεια.

Το Αστικό Θέατρο είναι η πρώτη μονογραφία του Jenkins. Το βιβλίο «τεκμηριώνει ένα ευρύ φάσμα των συναρπαστικών, συχνά ενοχλητικών εγκαταστάσεων του δρόμου», καθώς και τις αυθόρμητες απαντήσεις και τις αλληλεπιδράσεις των θεατών με τις παρεμβάσεις του.

Ο Jenkins ξεκίνησε την street art καριέρα του το 2003, τοποθετώντας μια φιγούρα σε μια αποθήκη απορριμμάτων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να επιστήσει την προσοχή στη δυσχερή κατάσταση των άστεγων παιδιών στους δρόμους. Από τότε ο πρωτοποριακός καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει τα έργα του σε διάσημους χώρους όπως η Γκαλερί Λαζαρίδη και το Kunsthalle Wien και χρηματοδοτείται δημόσια σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η τέχνη του γίνεται για το δρόμο, αλλά ο Jenkins έχει επίσης εργαστεί με τα ίδια θέματα στη φύση και σε εσωτερικούς χώρους.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.
21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr