Αν δεν πάμε διακοπές σε νησί φέτος: Η παραλία – όνειρο που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα [εικόνες]

Αν δεν καταφέρουμε να πάμε διακοπές σε κάποιο νησί φέτος δεν μας πειράζει καθόλου. Υπάρχουν λύσεις και εντός των τειχών. Όταν με το καλό τελειώσει η καραντίνα και αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης έχουμε 3 κοντινές επιλογές ονειρικών παραλιών που θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε σε κάποιο νησί.

Πού θα πάμε λοιπόν για μοναδικής ομορφιάς παραλίες;

Ψάθα

Αν σας πούμε ότι είναι καλύτερη απ’ το Πόρτο Κατσίκι θα μας πείτε υπερβολικούς. Θα μας επιτρέψετε όμως να επιχειρηματολογήσουμε.

Ναι, το Πόρτο κατσίκι είναι μαγική παραλία αλλά έχεις άλλα 1000 άτομα δίπλα σου να ουρλιάζουν και να φωνάζουν. Η Ψάθα αντίθετα είναι ένας ανόθευτος παράδεισος. Πρόκειται για την πιο ωραία παραλία της Αττικής χωρίς αμφιβολία. Πυκνά δάση με πεύκα, κρυστάλλινα νερά και ξεκάθαρα η αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Γεμάτο με ουζερί και μικρά γραφικά ταβερνάκια και εξαιρετικές γεύσεις, η Ψάθα είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, αν αποφασίσεις με το που ξυπνήσεις ότι θα ήθελες να περάσεις όλη την μέρα σου στην θάλασσα. Και ναι, δεν χρειάζεται να χαλάσεις μια περιουσία για να κάνεις μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά. Μπορείς γρήγορα, εύκολα και οικονομικά να απολαύσεις τη μαγεία της Ψάθας.

Και δεν θα την ξεχάσεις ποτέ…

Αγκίστρι

Πάρα πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, το Αγκίστρι είναι ίσως ο πιο δημοφιλής κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους με το που πιάνουν οι πρώτες ζέστες.

Μοναδικές παραλίες, εξαιρετικά καθαρά νερά, πολύ οικονομικές τιμές και πολύ γευστικές προτάσεις.

Κάλαμος

Ακόμα μια ιδανική πρόταση για κοντινές καλοκαιρινές αποδράσεις, κάτι λιγότερο από 2 ώρες από την Αθήνα.

Μεγάλη έκταση σε αμμουδιά, ψιλό βοτσαλάκι που καλύπτουν ό,τι ζητάει ο καθένας. Χωρίζεται σε δύο πλευρές όπου η μία έχει λίγο πιο ήρεμα νερά με ταβερνάκια και beach bars και η άλλη με λίγο πιο άγρια για τους λάτρεις της περιπέτειας.