« Δεν γνώριζα πως…»: Η κατάθεση του εκτελεστή του Γιάννη Μακρή – Τι αποκαλύπτει

«Δεν γνώριζα καν ποιος είναι ο Γιάννης Μακρής», δηλώνει τώρα ο Βούλγαρος που συνελήφθη για τη δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία στο Πανόραμα της Βούλας.

Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο συλληφθέντας δήλωσε: «Δεν είχα κανένα κίνητρο να δολοφονήσω τον Μακρή, όπως κατηγορούμαι. Ούτε εγώ, ούτε ο αδερφός μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο επονομαζόμενος «Αυστραλός», που είχε βοηθήσει τον αδελφό του να εκτελέσει τον επιχειρηματία, συνελήφθη στα σύνορα από τις βουλγαρικές αρχές και τη Europol, στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Αρχές της Βουλγαρίας, «στις 26 Ιουλίου συνελήφθη στο Χάσκοβο Βουλγαρίας, 35χρονος Βούλγαρος, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη που έλαβε χώρα την 31 Οκτωβρίου 2018, στο Πανόραμα Βούλας. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί την 2 Απριλίου 2019 στη Γλυφάδα ο έτερος δράστης (αδελφός του)».

Υπενθυμίζεται ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής λίγους μήνες μετά την άγρια δολοφονία του Γιάννη Μακρή με πέντε σφαίρες είχε καταφέρει να συλλάβει έναν 31χρονο Βούλγαρο, εκτελεστή «συμβολαίων θανάτου», για τον οποίο υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία πως ήταν αυτός που είχε σκοτώσει τον επιχειρηματία.

Όπως είχε προκύψει από την έρευνα της αστυνομίας, ο 31χρονος είχε διαφύγει από το σημείο της εκτέλεσης με νοικιασμένο αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος αδελφός του. Μάλιστα την επομένη της εκτέλεσης, τα δυο αδέλφια έφυγαν από Ελλάδα για Βουλγαρία, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

πηγη: athensmagazine.gr