Δεν φτάνει η εξωτερική ομορφιά για να είναι όμορφος ένας άνθρωπος

Τις δυο τελευταίες δεκαετίες τα ΜΜΕ και ειδικά το διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας!

Η επιρροή που ασκεί στα κοpίτσια όσο αφορά τα πρότυπα ομορφιάς είναι τόσο μεγάλη, που θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους κάνουν τα πάντα για να φτάσουν έστω στο ελάχιστο των προσδοκιών των χαρακτηριστικών που παρουσιάζονται ως ιδανικά!

Εξαντλητικές δίαιτες, πλαστικές επεμβάσεις ολοκληρώνουν την εικόνα ενός πρότυπου τόσο κοινότυπου που δεν κάνει αίσθηση σε κανέναν πια! Η φυσικότητα έχει απορροφηθεί από το φτιαχτό και οδηγεί σε πανομοιότυπες φυσιογνωμίες , τόσο κοινές και απρόσιτες σαν πλαστικές κούκλες!

Εκείνο το οποίο πρέπει να ξέρουν ωστόσο τα νεαρά κορίτσια είναι πως ο χαρακτήρας είναι εκείνος που ασχημαίνει τον πιο όμορφο άνθρωπο και ομορφαίνει τον πιο άσχημο! Έχω δει ανθρώπους που η καλοσύνη της ψυχής τους αντανακλούσε όλη την λάμψη στο πρόσωπό τους και κάλυπτε την οποία ατέλεια είχαν είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα τους!

Ταυτόχρονα, έχω γνωρίσει ανθρώπους τόσο υπέροχα όμορφους εξωτερικά όμως η αλαζονεία, η κακία και η περιφρόνηση την οποία ανακάλυψα αργότερα στο χαρακτήρα τους, επισκίαζε την εξωτερική ομορφιά τους και με εμπόδιζαν να την δω!

Δεν αρκεί λοιπόν ένα ωραίο σώμα σε συνδυασμό με ένα ωραίο πρόσωπο προκειμένου να χαρακτηριστεί ένα άτομο όμορφο! Τα μάτια που είναι ο καθρέφτης της ψυχής, ο τρόπος με τον οποίον μιλάμε και φερόμαστε έχουν καθοριστική σημασία!

Η εξωτερική εμφάνιση εάν δεν συνοδεύεται από μια καλή συμπεριφορά δεν έχει καμιά απολύτως αξία. Γιατί μπορεί αρχικά η ομορφιά να μας προσελκύσει σε έναν άνθρωπο, ωστόσο ο χαρακτήρας είναι εκείνος ο οποίος σε τελική ανάλυση θα μας κρατήσει κοντά του παντοτινά!

ΠΗΓΗ: fumara.gr