Τα 10 Μυστικά του οδηγού που Δεν μας είπε κανένας μέχρι τώρα. Με το 7ο καταλάβαμε πόσα Λίγα ξέραμε
Www.true.gr

Τα 10 Μυστικά του οδηγού που Δεν μας είπε κανένας μέχρι τώρα. Με το 7ο καταλάβαμε πόσα Λίγα ξέραμε

 Αν είστε ένας έμπειρος οδηγός δεν σημαίνει ότι γνωρίζετε τα πάντα για τα αυτοκίνητα.

Πράγματα όπως ότι το υγρό πιάτων είναι πραγματικά χρήσιμο όταν καθαρίζετε τα παράθυρα, ότι οι κάλτσες μπορούν να κρατήσουν τους υαλοκαθαριστήρες σας από το να παγώσουν τον χειμώνα ή ότι ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος να απαλλαγείτε από τη θαμπάδα των προβολέων σας είναι μερικά εύχρηστα κόλπα που θα θέλετε να θυμάστε.

Επειδή αγαπάμε φθηνές και εύκολες λύσεις, εξετάσαμε και σας προτείνουμε μερικά καταπληκτικά κόλπα για το αυτοκίνητο.

14. Χρησιμοποιήστε το κουμπί ανακύκλωσης αέρα όταν έχετε κολλήσει στην κίνηση για να ανακυκλώσετε τον μολυσμένο αέρα.

Ίσως ένα από τα πιο ξεχασμένα κουμπιά στο ταμπλό του αυτοκινήτου, το κουμπί ανακύκλωσης έχει στην πραγματικότητα κάποια χρήση, εκτός από το να υπάρχει απλά εκεί.

Βασικά ανακυκλώνει τον αέρα μέσα στο αυτοκίνητό σας, αντί να το τραβάει από έξω. Αυτό θα μπορούσε να είναι χρήσιμο αν είστε κολλημένοι στην κυκλοφορία και ο εξωτερικός αέρας γεμίζει με καπνό μηχανών. Απλά πατήστε το κουμπί ανακύκλωσης για να κλείσετε τη ροή του αέρα από έξω. Μπορείτε επίσης να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να διατηρήσετε τον εσωτερικό αέρα δροσερό και αναζωογονητικό. Αρκετά χρήσιμο!

13. Εξοικονομήστε καύσιμο αφαιρώντας το ανεπιθύμητο βάρος στο αυτοκίνητο.

Λίγο αυτονόητο, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, ναι, αλλά στοίχημα ότι όλοι μας έχουμε ένα σωρό πράγματα που δεν έχουν φύγει από το πορτ μπαγκάζ για αιώνες! Το πρόβλημα είναι ότι η κατανάλωση καυσίμου αυξάνεται με όσο περισσότερο βάρος υπάρχει στο αυτοκίνητο, επειδή ο κινητήρας χρειάζεται να καίει περισσότερο καύσιμο για να επιταχύνει και να το κρατήσει σε κίνηση.

12. Χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων για να αφαιρέσετε κουτσουλιές από τα παράθυρα.

Το υγρό πιάτων μπορεί να είναι ένας πολύ καλός και φθηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας και το παρμπρίζ μετά από χρόνια χρήσης. Οτιδήποτε από καπνό τσιγάρων και δακτυλικά αποτυπώματα, μέχρι σάλιο σκύλου, μπορεί δύσκολα να απομακρυνθεί μακροπρόθεσμα, ακόμα και με ένα καλό καθαριστικό παραθύρων.

Πάρτε ένα βρεγμένο πανί, χρησιμοποιήστε μια σταγόνα υγρού πιάτων και αρχίστε να καθαρίζετε. Στη συνέχεια, απλώς προχωρήστε με τη διαδικασία κανονικού καθαρισμού παραθύρων. Το υγρό πλύσης πιάτων είναι πολύ καλό για να αφαιρέσετε όλα τα λιπαρά και είναι πραγματικά αποτελεσματικό εάν εφαρμοστεί ως λύση καθαρισμού στα παράθυρα.

11. Χρησιμοποιήστε ένα σκίαστρο στο παρμπρίζ για να μπλοκάρετε τον ήλιο.

Μερικές φορές ο ήλιος είναι ενοχλητικός και πραγματικός κίνδυνος για όλους τους οδηγούς. Ευτυχώς, υπάρχει ένας φτηνός και αποδεδειγμένος τρόπος να μετριαστεί το πρόβλημα: ένα σκίαστρο. Αυτό το κόλπο χρησιμοποιείται από τους πιλότους για χρόνια, οπότε η χρησιμότητά είναι αποδεδειγμένη.

Είναι φτηνό και θα κάνει την εμπειρία σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολύ καλύτερη και λιγότερο αγχωτική.΄


10. Κάλτσες σε υαλοκαθαριστήρες

Η έξοδος από το σπίτι νωρίς το πρωί κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν φτάσετε στο αυτοκίνητό σας και έχει παγώσει όχι μόνο το παρμπρίζ σας, αλλά και οι υαλοκαθαριστήρες σας. Μια εύχρηστη συμβουλή για να μην παγώσουν τη νύχτα είναι να τους τραβήξετε και να τους καλύψει με παλιές κάλτσες. Αυτό θα τους κρατήσει προστατευμένους από χιόνι, πάγο, και το ακραίο ψύχος.

9. Συνδέστε το αυτοκίνητό σας στην εφαρμογή GPS για να θυμάστε πού σταθμεύσατε.

Όλοι μας το έχουμε πάθει, σε μια πόλη που δεν είμαστε εξοικειωμένοι ή σε γιγαντιαίο χώρο στάθμευσης, και έχουμε χαθεί. Ένας σίγουρος τρόπος να θυμάστε πού άφησατε το όχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε το GPS του τηλεφώνου σας. Απλά βάλτε το σημείο το στο χάρτη και χαλαρώστε, είστε ασφαλείς και δεν χρειάζεται να θυμάστε ακριβώς πού σταθμεύσατε!

8. Χρησιμοποιήστε μια υγρή εφημερίδα για να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα.

Τα αυτοκόλλητα είναι μια πραγματικότητα που όλοι έχουμε αντιμετωπίσει. Είναι ιδιαίτερα βλαβερά για το χρώμα του αυτοκινήτου. Ένας γρήγορος, φθηνός και εύκολος τρόπος για να τα απομακρύνετε είναι να μουσκέψετε μια εφημερίδα με ζεστό νερό και να την εφαρμόζετε πάνω στο αυτοκόλλητο.

Αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, οπότε το νερό θα διαπεράσει το αυτοκόλλητο. Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά (μαζί με την εφημερίδα) με μια κάρτα (όπως μια πιστωτική κάρτα). Επαναλάβετε αν είναι απαραίτητο, εγγυόμαστε ότι θα βγει.

7. Καθαρίστε τους προβολείς ομίχλης με γυαλόχαρτο.

Οι θαμποί προβολείς ομίχλης είναι μια πραγματικότητα που όλοι αντιμετωπίσαμε. Αυτό καθιστά τους προβολείς λιγότερο αποτελεσματικούς και εάν το αφήσετε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Πρώτον, πρέπει να προμηθευτείτε με ένα κιτ καθαρισμού προβολέων, όπως αυτό. Στη συνέχεια, είναι πολύ βολικό αν έχετε ένα τρυπάνι εύκαιρο, επειδή θα πρέπει να συνδέσετε ένα ειδικό αξεσουάρ για τρυπάνι για να τρίψετε την κίτρινη «ακαθαρσία» στους προβολείς. Δοκιμάστε διαφορετικά γυαλόχαρτα, και αφού φύγει η θαμπάδα, γυαλίστε το με το ειδικό υγρό που περιλαμβάνεται στο κουτί. Καθαρίστε το και είστε έτοιμοι!

6. Χρησιμοποιήστε μια βεντούζα για τα βαθουλώματα

Οι βεντούζες είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα εργαλεία εκτός τις κουζίνες και τα μπάνια. Όπως φαίνεται στην εικόνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία βεντούζα για να διορθώσετε μικρά και μεσαία βαθουλώματα στο αυτοκίνητό σας. Βρέξτε τόσο το βαθούλωμα όσο και τη βεντούζα και χρησιμοποιήστε το σαν να ξεβουλώνετε έναν νεροχύτη – πιέστε και τραβήξτε – μέχρι να βγει.

5. Αφαιρέστε τη σκουριά με Coca-Cola
Δεδομένου ότι η Coca-Cola είναι διαθέσιμη παντού και δεδομένου ότι είναι ανθρακούχο, είναι ένας χρήσιμος και φθηνός τρόπος για να αφαιρεθεί η βρωμιά και η σκουριά από τα μέταλλα και τα κράματά τους, χάρη στο φωσφορικό οξύ.

Απλώς ψεκάστε την επιθυμητή σκουριασμένη επιφάνεια με Coca-Cola και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα (ή μια οδοντόβουρτσα εάν η περιοχή είναι μικρότερη) για να την απομακρύνετε. Εφαρμόστε και τρίψτε όπως είναι απαραίτητο. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε την περιοχή καθαρισμού με νερό αφού τελειώσετε.

4. Βγείτε από λάσπη ή άμμο

Έχει τύχει σε μια ιδιαίτερα βροχερή μέρα, να κολλήσουν οι τροχοί του αμαξιού σε λάσπη ή σε άμμο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχει πάντα ένας τρόπος να βγούμε έξω και ο πανικός δεν είναι χρήσιμος. Θα χρειαστείτε ένα φτυάρι και λίγη αντοχή και υπομονή για αυτό.

Χρησιμοποιώντας το φτυάρι, τα χέρια σας, ή οτιδήποτε άλλο για να σκάψετε και να προσπαθήσετε να καθαρίσετε την λάσπη και την άμμο όσο μπορείτε από γύρω από τους τροχούς. Εάν το αυτοκίνητό σας εξακολουθεί να μην μετακινείται, υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε, όπως να κάνετε όπισθεν και να κάνετε μανούβρες, ή να ξεφουσκώνετε τα ελαστικά σας για να αυξήσετε το εμβαδόν των ελαστικών. Θυμηθείτε, να πάρετε ένα φτυάρι μαζί σας κάθε φορά που πηγαίνετε σε επικίνδυνο έδαφος.

3. Διατηρείτε το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου σας ξεχωριστά από τα κλειδιά.

Αυτό είναι κοινή λογική από οτιδήποτε άλλο, αλλά τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα συναγερμού αυτοκινήτου έχουν ενσωματωμένο σύστημα για την αποφυγή κλοπής αυτοκινήτου, κλείνοντας αποτελεσματικά τα πάντα στο αυτοκίνητό σας αν το χρησιμοποιείτε.

Είναι ιδιαίτερα βολικό για να το κρατήσετε ξεχωριστά από τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε περίπτωση που σας ληστέψουν, σας βγάλουν από το αυτοκίνητό σας, αν κάποιος αποφασίσει να κάνει μια βόλτα με το όχημά σας ή, εάν για οποιοδήποτε λόγο, αφήσατε τα κλειδιά μέσα στο αυτοκίνητο.

2. Μην βάλετε αμέσως μπρος το αυτοκίνητο το χειμώνα.

Ακριβώς όπως όλοι και όλα, οι μπαταρίες αυτοκινήτων δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερα τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να είναι επιβλαβείς για την μπαταρία του αυτοκινήτου σας αν δεν το θερμαίνετε πρώτα.

Απλά ανάψτε τα φώτα σας για λίγο και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη μηχανή του αυτοκινήτου. Μπορείτε επίσης να το θερμαίνετε με το ραδιόφωνο, αν προτιμάτε.

1. Χρησιμοποιήστε το βέλος δίπλα στο εικονίδιο καυσίμου στο ταμπλό, για να μάθετε σε ποια πλευρά βρίσκεται η δεξαμενή αερίου.

Το να σταματήσουμε στο βενζινάδικο στη λάθος μεριά της δεξαμενής έχει συμβεί σε όλους μας και πολλοί δεν θυμούνται από ποια μεριά είναι το ντεπόζιτο. Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε (ή ποτέ δεν το παρατηρήσαμε) είναι ότι το εικονίδιο καυσίμου στο ταμπλό δείχνει στην πραγματικότητα από ποια πλευρά είναι η δεξαμενή με ένα μικρό βέλος.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr