Δεύτερη η Γεννηματά σε δημοφιλία -12 μονάδες πάνω από Τσίπρα και μόλις 4 πίσω από Μητσοτάκη

Σταθερά τρίτο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής στο σύνολο των δημοσκοπήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες και αφορούν την πρόθεση ψήφου των πολιτών μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών προσώπων στη ΔΕΘ.

Ωστόσο, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα», εμφανίζει την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δεύτερη σε δημοφιλία, καθώς βρίσκεται μόλις 4 μονάδες κάτω από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και κατά 12 μονάδες πάνω από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει το 41% των θετικών γνωμών των ερωτηθέντων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται με 45% και τον Σταύρο Θεοδωράκη να ακολουθεί με 36%. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης βρίσκονται με 33% και 32% αντίστοιχα, πάνω από τον Αλέξη Τσίπρα, που φτάνει μόλις 29%.
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Μπροστά με 11,7% μονάδες βρίσκεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα ΝΕΑ.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9% έναντι 25,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8,1% και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, Χρυσή Αυγή με 6%, Ένωση Κεντρώων 3,2%, Το Ποτάμι με 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η Ελληνική Λύση και ο ΛΑΟΣ με 1,4% και οι ΑΝΕΛ με 1,3%.

Προβάδισμα σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και στην πρόθεση ψήφου με 27,4% έναντι 18,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6% και ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Το Ποτάμι με 1,7%, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 1,2% και Ελληνική Λύση και ΛΑΟΣ με 1%. Άλλο κόμμα απαντά το 3%, άκυρο/λευκό το 5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,6%.


Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Τέλος, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, το 71% δηλώνει ότι διαφωνεί με αυτή με μόνο το 21% να απαντά ότι συμφωνεί, ενώ το 64% ζητά να απορριφθεί η συμφωνία ακόμα και αν αυτή εγκριθεί στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια.

πηγή: thecaller.gr