Δεδομένα Φωτιά για Βασίλη Στεφανάκο: Ο ψηλός, γεροδεμένος, μαυροφορεμένος και… ο Έλληνας εκτελεστής – Που στρέφονται οι έρευνες
Www.true.gr

Δεδομένα Φωτιά για Βασίλη Στεφανάκο: Ο ψηλός, γεροδεμένος, μαυροφορεμένος και… ο Έλληνας εκτελεστής – Που στρέφονται οι έρευνες

Σε κλειστό κύκλο και μακριά από κάμερες κηδεύτηκε το Σάββατο ο Βασίλης Στεφανάκος – Τα χαρακτηριστικά της σωματοδομής του ανθρώπου που εκτέλεσε τον 58χρονο έχουν οι αρχές – Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή: 26 σφαίρες έριξε στο κορμί του θύματος με το καλάσνικοφ ο δολοφόνος – Η άγνωστη ιδιότητα του αυτοκινήτου που είχε ο Στεφανάκος το μοιραίο βράδυ και γνώριζαν οι εκτελεστές του – Που ψάχνουν την… άκρη του νήματος οι αρχές – Ενημερώνεται για τις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική
Μακριά από τα «αδιάκριτα» βλέμματα και τις κάμερες, σε στενό οικογενειακό κύκλο, κηδεύτηκε το Σάββατο (20.01.2018) ο Βασίλης Στεφανάκος. Ο άνθρωπος που το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εκτελέστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του με 26 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως οι άνθρωποι που ανέλαβαν να εκτελέσουν το (ακριβό) συμβόλαιο θανάτου παρακολουθούσαν καιρό τον Βασίλη Στεφανάκο. Και δεν γνώριζαν τα πάντα μόνο για τον ίδιο και τις κινήσεις του αλλά ακόμη και τις ιδιότητες των αυτοκίνητων που χρησιμοποιούσε.

Ήξεραν, λοιπόν, ότι το βράδυ που θα γινόταν η επίθεση, ο Στεφανάκος δεν κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο που συνήθιζε αλλά με ένα άλλο. Ήξεραν λεπτομέρειες που αποδείχθηκαν κρίσιμες για το σχέδιο δολοφονίας του 58χρονου. Γνώριζαν ότι το αυτοκίνητο ήταν αλεξίσφαιρο αλλά όχι θωρακισμένο (σ.σ. αυτό το είχε στο συνεργείο το θύμα).

Και κυρίως ήξεραν πως το αυτοκίνητο αυτό είχε μια ιδιότητα: χρειάζονταν 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που καθόταν στο κάθισμα ο οδηγός και θα έκλεινε την πόρτα του έως τη στιγμή που θα κλείδωναν οι πόρτες. Γι’ αυτό και ο άνδρας που ανέλαβε να πατήσει την σκανδάλη, έτρεξε όταν ο Στεφανάκος μπήκε στο αυτοκίνητο και άνοιξε την πόρτα. Για να προλάβει να μην περάσουν τα 30 δευτερόλεπτα και κλειδώσουν οι πόρτες.

Ψηλός, γεροδεμένος και με κράνος
Στα χέρια των αστυνομικών που ερευνούν την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου είναι τα χαρακτηριστικά της σωματοδομής του εκτελεστή. Ξέρουν πως ήταν σχεδόν 1,80μ. και καλογυμνασμένος. Φορούσε μαύρα ρούχα και ασημί κράνος.Είχε φροντίσει να κρύψει τα χαρακτηριστικά του όχι μόνο για να μην τον δουν περαστικοί αλλά και για αποφύγει το ενδεχόμενο να τον καταγράψει κάμερα ασφαλείας της περιοχής.

Ο μαυροφορεμένος άνδρας γάζωσε το θύμα του. 26 τραύματα από σφαίρες βρήκε στο άψυχο κορμό του Στεφανάκου ο ιατροδικαστής. 23 από τα τραύματα αυτά ήταν διαμπερή και τα υπόλοιπα τρία «τυφλά» (σ.σ. δεν βγήκε από το σώμα η σφαίρα).

Έλληνες οι εκτελεστές
Η αστυνομία πιστεύει ότι οι εκτελεστές του Στεφανάκου είναι Έλληνες. Ο μαυροφορεμένος με το κράνος, άλλωστε, φέρεται να είπε «πάμε γρήγορα» μόλις εκτέλεσε τον 58χρονο.

Έμπειροι αστυνομικοί που ασχολούνται χρόνια με το χώρο της νύχτας και της παρανομίας κάνουν λόγο για στρατιωτικού τύπου επιχείρηση. Την οποία, τονίζουν, δεν θα αναλάμβαναν να εκτελέσουν Αλβανοί με το σκεπτικό πως είναι «τσαπατσούληδες», όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί

Τις επόμενες μέρες θα κληθούν στην Ασφάλεια για να καταθέσουν οι σωματοφύλακες που είχε πάντα μαζί του ο Βασίλης Στεφανάκος. Κυρίως για να ρίξουν φως στο πως προέκυψε το κενό ασφαλείας που στοίχισε, τελικά, τη ζωή στον πρώην βαρυποινίτη.Θα ακολουθήσουν το χρήμα
Την αμερικανική μεθοδολογία «ακολούθησε το χρήμα» θα χρησιμοποιήσουν οι άνδρες της ασφάλειας για να μπορέσουν να ξετυλίξουν το νήμα της δολοφονίας Στεφανάκου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί, τα τελευταία 24ωρα ακολουθούν τα ίχνη του χρήματος από τις νόμιμες ή τις παράνομες δουλειές του επονομαζόμενου και «άρχοντα της πόλης» Βασίλη Στεφανάκου.

Ήδη, οι έρευνες έχουν επεκταθεί τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στην Θεσσαλονίκη. Στη «Νύμφη του Θερμαϊκού» ο πρώην βαρυποινίτης είχε επεκταθεί επιχειρηματικά με εταιρεία διακίνησης υγραερίου.

Στη Θεσσαλονίκη, οι έρευνες αποκτούν μεγάλη σημασία. Οι γνωρίζοντες την πιάτσα της νύχτας κάνουν λόγο για ένα πεδίο ιδιαίτερα δύσκολο για «ξένους». Και αυτό γιατί οι ντόπιοι παίκτες θεωρούνται αδίστακτοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr