Ο Χρήστος Μενιδιάτης (Καλογράνης) είναι γιος του Μιχάλη Μενιδιάτη. Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1974. Μεγάλωσε στα βόρεια προάστια, σπούδασε στο Οικονομικό της Νομικής και κατέχει master.

Της: Έπη Τρίμη

Έμαθε μπουζούκι και πήρε αρκετές γνώσεις γύρω από το τραγούδι ενώ στα 20 χρόνια του κυκλοφόρησε μαζί με τον Μιχάλη Μενιδιάτη το δίσκο »Συμβουλές» αφήνοντας άριστες πρώτες εντυπώσεις.Είναι παντρεμένος με την Νάνσυ Μπίσια και έχει γιο.

Η ευτυχισμένη οικογένεια
Ο Χρήστος Μενιδιάτης με τη σύζυγό του Νάνσυ είναι μαζί από το 2007. Ποιο θεωρεί πως είναι το μυστικό της επιτυχίας ενός γάμου; «Πιστεύω πως πρέπει να αφήνεις το ταίρι σου να αισθάνεται ελεύθερα και να περνάει όμορφα μαζί σου, είχε πει στο περιοδικό People. Πρέπει να αποφεύγεις ζήλιες και καταστάσεις που οδηγούν σε τσακωμούς και φθείρουν μια σχέση. Με τη Νάνσυ περνάμε πολύ όμορφα μαζί και ποτέ δεν αισθανθήκαμε βαρετά».

Ο θαυμασμός στον πατέρα του
Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που μου έδωσε πολλή αγάπη και το μόνο που έχω να θυμάμαι είναι όμορφα παιδικά χρόνια. Παρότι η αγάπη για την αδελφή μου είναι δεδομένη, δεν ταιριάζαμε όταν ήμασταν μικροί. Με τον Βαγγέλη, ειδικά τώρα που μεγάλωσε, έχουμε μια υπέροχη σχέση». Πώς είναι να μεγαλώνει ένα παιδί με πατέρα τον Μιχάλη Μενιδιάτη; «Στο σπίτι μας θυμάμαι πάντα να έρχονται καταξιωμένοι τραγουδιστές, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Μαρινέλλα.

Τους θυμάμαι σαν παιδάκι 7-8 ετών στο σαλόνι. Τότε δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, κάτι που συνειδητοποίησα με την πάροδο των ετών». Πώς ήταν οι σχέσεις του Χρήστου με τον πατέρα του; «Βγαίναμε μαζί, κάναμε ταξίδια. Τα λέγαμε όπως έπρεπε. Σαν άντρας προς άντρα και σαν φίλοι, χωρίς ποτέ όμως να χαθεί ο σεβασμός. Είχε δημιουργήσει μια ιδανική σχέση με τα παιδιά του και το μόνο που έχω να θυμάμαι από τα χείλη του είναι λέξεις σοφίας. Ήταν ένας άνθρωπος που έζησε τη ζωή από το μηδέν μέχρι το εκατό. Έζησε δύσκολα χρόνια. Μετά ήρθε η καταξίωση. Πραγματικά θαυμάζω τον πατέρα μου ως προς τις επιλογές και την ακεραιότητά του. Έκανε αυτά που ήθελε». Η πιο σημαντική συμβουλή που του έδωσε ο πατέρας του ήταν μόλις αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. «Μπαίνεις σε ένα χώρο που θα απομυθοποιήσεις πολύ γρήγορα, θα γνωρίσεις πρόσωπα και καταστάσεις που θα πέσεις από τα σύννεφα. Προσπάθησε όμως σε αυτή τη μουσική πορεία, όσο μεγάλη ή μικρή κι αν θα είναι, να μη χαλάσεις την ψυχή σου για τίποτα και για κανέναν». Αυτή είναι μια συμβουλή, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες που θυμάται ο Χρήστος.

Ο τραγουδιστής δήλωσε ακόμα ότι «Δεν φοβήθηκα ποτέ τη σύγκριση με τον πατέρα μου. Πιστεύω κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Αυτό που έφτιαξε ο πατέρας μου ανήκει σε αυτόν. Το όνομα, η υστεροφημία του, οι επιτυχίες του, δεν είναι ούτε σπίτι, ούτε οικόπεδο να περάσει στην κατοχή των παιδιών. Αυτό που κάνω εγώ μέχρι να τελειώσει θα είναι δικό μου και όλοι κρινόμαστε ξεχωριστά».

Ξεκίνησε δισκογραφικά στα τέλη της δεκαετίας του ’90
Με την απαραίτητη προτροπή του πατέρα του, τον οποίο υπεραγαπούσε, κατάφερε να αποκτήσει γνώσεις γύρω από το τραγούδι, αλλά και να μάθει μπουζούκι. Μάλιστα, σε ηλικία 20 ετών, ο Χρήστος Μενιδιάτης κυκλοφόρησε από κοινού με τον πατέρα του, το album «Συμβουλές» και από τότε άρχισε να δείχνει τα πρώτα δείγματα της λαϊκής του φωνής, με την συμμετοχή του στον δίσκο αυτό. Έπειτα, ο Χρήστος Μενιδιάτης άρχισε να ασχολείται πιο συστηματικά με το τραγούδι και να γίνει σήμερα ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας.

Έκανε επιτυχία με το τραγούδι «Μόνο Τα Μάτια Σου» και το πρώτο του CD single, «Για Μένα». Το 2005 κυκλοφόρησε την ολοκληρωμένη του δουλειά «Στ’ Αστέρια Κάνω Μια Ευχή”, με δεκατέσσερα τραγούδια, όπως «Ενοικιάζεται» και «Κυριακές». Το εν λόγω άλμπουμ ήταν στη λίστα με τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα για το 2006.

Στα τέλη του 2006 κυκλοφόρησε και δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βήμα Βήμα». Επιτυχία του από το δίσκο αυτό ήταν το τραγούδι “Απόψε Λείπεις”. ΄Έκτοτε αποτελεί προστιθέμενη αξία στον χώρο του τραγουδιού.