Χριστίνα Μπόμπα: Μας δείχνει τις δίδυμες κόρες της να κοιμούνται σαν αγγελουδάκια

Τι κάνει η νέα μαμά όταν κοιμούνται τα μωρά;

Τους τελευταίους δύο μήνες η Χριστίνα Μπόμπα και ο Σάκης Τανιμανίδης πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Οι δίδυμες κόρες τους γεννήθηκαν στις 23 Ιουνίου και τους έχουν πάρει τα μυαλά. Οι δύο γονείς απολαμβάνουν το νέο τους ρόλο και οι αναρτήσεις με τα μωρά τους ολοένα και πληθαίνουν.

Χθες, η Χριστίνα Μπόμπα δημοσίευσε μία υπέροχη φωτογραφία με την ίδια να θηλάζει ταυτόχρονα τις κόρες της. Στην ανάρτησή της περιγράφει τη δική της εμπειρία θηλασμού, τις ανησυχίες της, τα άγχη της αλλά και τα υπέροχα συναισθήματα που βιώνει.

«Ο θηλασμός είναι σίγουρα η πιο μαγική εμπειρία που βιώνω με τις κόρες μου…αλλά έχει και τις δυσκολίες του! Και καμία νέα μανούλα δεν είναι προετοιμασμένη για αυτό (ή είναι μόνο για μένα δύσκολο λόγω του ότι έχω δυο μωράκια;)

Ζω το πιο μαγικό συναίσθημα, να θηλάζω τα μωρά μου! Αλλά και την πιο απαιτητική περίοδο της ζωής μου! Ειδικά στην αρχή είχα τόση αγωνία που το γάλα δεν έφτανε και για τις δυο, που ο χρόνος δεν έφτανε και για τις δύο (μην κοιτάς τώρα που καταφέρνουμε κάπου κάπου το παράλληλα), μην αναφέρω την εξάντληση και την αϋπνία.

Όταν έπρεπε να δώσω ξένο γάλα γιατί δεν έφτανε το δικό μου με κατέκλυσαν οι ενοχές! Οι μισές συμβουλές έλεγαν «κόψτο τελείως να ησυχάσεις, δώσε μόνο ξένο» και οι άλλες μισές τόνιζαν «πως ο θηλασμός είναι προσφορά και ζήτηση και πως αν τα είχα κάνει όλα σωστά θα είχα αρκετό γάλα!»

Τελικά αποφάσισα να κάνω αυτό που εγώ θεωρούσα το καλύτερο για τις μικρές μου. Και κάπως έτσι συνέχισα να θηλάζω, να συμπληρώνω με ξένο γάλα, να κάνω pump και καθημερινά να απολαμβάνουμε το τάισμα μαμά και κόρες. Βρήκαμε μετά από δύο μήνες τις ισορροπίες μας, αν και κάθε μέρα έχει τις προκλήσεις της. Μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία γιατί θα ήθελα και εγώ να ακούσω μια πιο ρεαλιστική ιστορία για το θηλασμό προτού γεννήσω.»

Μετά από 2 μήνες πιστεύω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση, κι ότι η πιο σωστή απόφαση είναι αυτή που παίρνει η κάθε μανούλα ξεχωριστά. Αυτή ξέρει! Γιατί στο κάτω κάτω αυτό που χρειάζονται όλα τα παιδάκια του κόσμου είναι αρκετά απλό…την αγάπη μας!»

xristina mpompa diduma komountai 1

Όπως για κάθε νέα μαμά, έτσι και για την Χριστίνα Μπόμπα, όλα είναι πρωτόγνωρά. Η εξάντληση και η αϋπνία είναι κομμάτι αυτής της νέας καθημερινότητας όπως αναφέρει και η ίδια, σιγά σιγά όμως φαίνεται να βρίσκει τους ρυθμούς της. Ευτυχώς έχει βοήθεια από τη μητέρας της και επιπλέον εφαρμόζει κάποια δοκιμασμένα tips που έχουν «σώσει» κάθε νέα μαμά.

Ένα από αυτά μοιράστηκε και χθες. Αν και είχε ξεκινήσει ένα Q&A στο προφίλ της στο Instagram, ανέβαλε τις απαντήσεις για αργότερα όταν κατάφερε να κοιμίσει τις δίδυμες κόρες της. Όπως είπε και η ίδια, όταν κοιμούνται τα μωρά είναι και η δική της ευκαιρία να κοιμηθεί για να κερδίζει ύπνο:

«Θα σας απαντήσω αύριο γιατί όταν κοιμούνται, κοιμάμαι κι εγώ… Να κερδίζω ύπνο!»

 

Πηγή: mothersblog.gr