Χριστίνα Μπόμπα: Οι φωτογραφίες των διδύμων την ώρα που τρώνε

Το πρώτο 20ημερο του Δεκέμβρη οι μικρές, Αριάνα και Φιλίππα θα γίνουν 6 μηνών και χθες απόλαυσαν το πρώτο τους γεύμα.

Μπορεί η μαμά Χριστίνα να μην αποκάλυψε τι έδωσε ως πρώτη στερεά τροφή στα παιδιά της, όμως δημοσίευσε μια τρυφερή φωτογραφία που δείχνει τις δίδυμες κόρες της να κάθονται στα custom made καρεκλάκια τους, που υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματά τους.

Ο χρόνος εισαγωγής στερεών τροφών στη βρεφική ηλικία τα τελευταία χρόνια έχει συσχετισθεί με παράγοντες όπως η ανάπτυξη και η ψυχοκινητική εξέλιξη του βρέφους.

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά αποκλειστικό μητρικό θηλασμό για 6 μήνες και την εισαγωγή στερεών τροφών μετά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας Ηπατολογίας και Διατροφής (ESPAGHAN) υποστηρίζει ότι η εισαγωγή στερεών τροφών μπορεί να γίνει και νωρίτερα, μεταξύ 4-6 μηνών, με ασφάλεια και χωρίς επιπτώσεις για την υγεία του βρέφους.

Οι περισσότεροι παιδίατροι παρακολουθώντας το βρέφος και βλέποντας την ανάπτυξή του και την ψυχοκινητική του εξέλιξη, κρίνουν αν είναι ικανό ή όχι να μπει στις στερεές τροφές.

Όπως φαίνεται οι δίδυμες μικρούλες αναπτύσσονται σωστά, μπορούν να κρατούν όρθιο τον κορμό τους, να στηρίζουν το κεφαλάκι τους και να ανταποκρίνονται στο τάισμα με το κουταλάκι.

Το νέο αυτό ορόσημο έρχεται μερικές μέρες μετά το ταξίδι που έκαναν οικογενειακώς στη Λαμία, για να δουν τους προπαππούδες τους.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες της Αριάνας και της Φιλίππας.

PHOTO GALLERY

Πηγή: mothersblog.gr