«Χάσε κανά κιλό»: Η Δανάη Γεωργαντά ανέβασε φωτο με μπικίνι και κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να στάξουν χολή

Θα μπορούσε να είναι μια ακόμα καλοκαιρινή feelgood ανάρτηση, αν η νέα φωτογραφία που ανέβασε η Δανάη Γεωργαντά, ή «Μικρή Ολλανδέζα», δεν έδινε την ευκαιρία σε κάποιους να στάξουν χολή στα social media. Η influencer δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο με floral μπικίνι, χαμογελαστή μπροστά στη θάλασσα, και τη λεζάντα: «To beach style μου είναι ανάλογα τη διάθεσή μου! Τη μία μπορεί να πάω εντελώς απλή και την άλλη λες και με περιμένει φωτογράφιση σε περιοδικό μόδας!».

Προφανώς, εκείνη τη στιγμή δεν είχε ούτε καν υποψιαστεί τι θα ακολουθούσε. Γιατί βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν καταιγισμό από σχόλια, όχι μόνο από άντρες αλλά και από γυναίκες, σχετικά με το σώμα της, τα οποία όχι μόνο δεν την κολάκευαν αλλά, κυρίως, δεν τα είχε ζητήσει. Στο body shaming η ίδια απάντησε με μια σειρά από Insta stories, σχολιάζοντας κάποια από τα comments.

Ενδεικτικά, σε κάποιον που της έγραψε: «Πώς έγινες έτσι; Χάσε κανά κιλό», απάντησε: «Ο άνθρωπος κρατάει 2 παιδιά στην αγκαλιά του. Κουράστηκα με την αγένεια. Με εμένα που πρέπει να είμαι πάντα δυνατή, γιατί “έτσι είναι όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο”, με τους άντρες που θεωρούν ότι υπάρχουμε για να τους ικανοποιούμε, με το να έχει μεγαλύτερη αξία ένα σώμα από την ψυχή».

Σε ένα άλλο Insta story η ίδια έγραψε: «Η ζωή όμως συνεχίζεται και εγώ θα φροντίζω το σώμα μου όσο καλύτερα μπορώ. Όχι για να αρέσω, αλλά για να είμαι καλά στην υγεία μου».

Δημόσια πρόσωπα ή μη, όλες έχουμε έρθει αντιμέτωπες με το body shaming, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή κατά πρόσωπο. Για όλες έχει βρεθεί κάποιος, ή κάποια, να μας χαρακτηρίσει «παχουλές» ή «κοκαλιάρες», «αγύμναστες», «υπερβολικά χαλαρές» ή «με αντρικούς μυς», «γερασμένες», με «στήθος πλάκα» ή «αγελάδες». Και όλες μας έχουν ενοχλήσει αυτά τα σχόλια, ακόμα και αν ξέρουμε κατά βάθος ότι ξεστομίστηκαν για να μας πληγώσουν. Γι’ αυτό, από τις απαντήσεις της Μικρής Ολλανδέζας μπορούμε να κρατήσουμε την τελευταία παράγραφο.

Δες το Insta post της Μικρής Ολλανδέζας με το μαγιό:

Δες τα Insta stories της μετά το body shaming που υπέστη:

πηγη: marieclaire.gr