Χασάπης στο Νοσοκομείο από Ηλεκτρονικό Τσιγάρο. Έσκασε στην Τσέπη του και του Έκανε Κάρβουνο το Πόδι.

Ένας άνδρας υπέστη έγκαυμα τρίτου βαθμού στο μηρό του, αφού μια εφεδρική μπαταρία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο του, εξερράγη στην τσέπη του. Ο Nader Harb, από το Κλίβελαντ του Οχάιο, ετοιμαζόταν για τη μέρα του στο χασάπικο στο οποίο εργάζεται, όταν η μπαταρία LGHG2 στη δεξιά του τσέπη έπιασε φωτιά.

Σύμφωνα με την αγωγή του εναντίον του κατασκευαστή μπαταριών LG Chem, ο Harb λέει ότι «κυριολεκτικά έπεσε στο έδαφος, στριφογυρίζοντας για να σβήσει τη φωτιά» πριν συνειδητοποιήσει ότι ήταν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου ειδικοί στα εγκαύματα περιέθαλψαν τα εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του δεξιού μηρού.

Ο Harb είπε ότι το περιστατικό παραλίγο να τον σκοτώσει, και ήταν χειρότερο από το να σε πατήσει αυτοκίνητο.

«Ο πόνος, δεν έχω ξανανιώσει έτσι», δήλωσε ο Harb στο WKYC.

«Εννοώ, έχω κοπεί με μηχανές, πέρασε αυτοκίνητο από πάνω μου, δεν έχω νιώσει ποτέ πόνο σαν αυτόν.»

Έχει τώρα καταθέσει αγωγή εναντίον της LG, της νοτιοκορεατικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών που είναι πάροχος για τη μπαταρία.

Δεν είναι η πρώτη υπόθεση εναντίον της LG Chem και ανταγωνιστών της, όπως η Samsung και η WISMEC USA, οι οποίες επίσης παράγουν ηλεκτρικές μπαταρίες τσιγάρων.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο 24χρονος Γουίλιαμ Μπράουν από το Φορτ Γουόρθ, Τέξας, πέθανε αφού το ηλεκτρονικό του τσιγάρο εξερράγη στο πρόσωπό του, κόβοντας μια αρτηρία στο λαιμό του.

Τον Μάιο του 2017, ένας άντρας που χρησιμοποίησε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο της LG Chem, νοσηλευόταν για 11 ημέρες μετά την έκρηξη της μπαταρίας του, βλάπτοντας τα πόδια και τα γεννητικά όργανα του.

Επίσης, τον Μάιο του 2017, εσώρουχα, παντελόνι και πουκάμισο μιας γυναίκας πήραν φωτιά αφότου μπαταρία της Samsung SDI εξερράγη στη τσάντα της.

Ο δικηγόρος του Harb, Tom Merriman, δήλωσε: «Αυτή είναι η άγρια δύση των μπαταριών, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κανονισμός, οι η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων καταλήγει σε κανόνες επικεντρωμένους στις επιπτώσεις στην υγεία και στο ζήτημα του κατά πόσο οι έφηβοι μπορούν να ατμίσουν, ωστόσο δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για την ίδια τη συσκευή ή τις μπαταρίες.»

«Φανταστείτε αν αυτό συνέβη στη μέση της νύχτας, φανταστείτε να κοιμάται κάποιος ή να υπάρχει μια οικογένεια με παιδιά, ένα σπίτι γεμάτο από παιδιά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια πολύ μεγαλύτερη τραγωδία.»