Χαρδαλιάς ζωντανά τα νέα μέτρα. Λουκέτο και επίσημα στα σχολεία.

«Απλώνεται» το «βαθύ κόκκινο» του σκληρού lockdown σε περισσότερες περιοχές της χώρας. «Να συνεχιστεί ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Astrazeneca» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, που μίλησε για 20.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε ζωντανή εικόνα.

Ακόμη μια Παρασκευή με νέα μέτρα. Με νέες περιοχές στο… βαθύ κόκκινο του lockdown, με την χαλάρωση των περιορισμών να απομακρύνεται εκ νέου, με τον ΕΟΔΥ να έχει ήδη ανακοινώσει 2.405 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 1.137 εντοπίστηκαν στην Αττική (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς).

Η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν καλυτερεύει και η κυβέρνηση -μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων- πήρε τις αποφάσεις της.

Αποφάσεις που ανακοινώνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με το λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας να έχει «κλειδώσει». Μαζί του η Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγεία, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου και αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, λέγοντας πως το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται σε πολλές μεγάλες πόλεις, πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η πληρότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας Covid στην Αττική υπολογίζεται στο 92%

Η ίδια τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4% που θεωρείται το «πράσινο» όριο, ενώ μίλησε και για περιοχές στις οποίες έφτασε ακόμη και το 7%, συμπληρώνοντας πως τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 20.000.

«Τις τελευταίες δύο μέρες, οι εισαγωγές ξεπέρασαν τις 500», είπε ακόμα, ενώ τόνισε πως μόνο στην Αττική έγιναν την τελευταάι εβδομάδα πάνω από 2.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επιπλέον αναφέρθηκε ξανά στην ενδοοικογενειακή μετάδοση του κορονοϊού, αλλά και στους κινδύνους διασποράς στους χώρους εργασίας.

Τέλος, είπε αυτό… που περιμέναμε: Ότι οι ειδικοί ζήτησαν οριζόντιο λουκέτο στα σχολεία όλης της χώρας για δύο εβδομάδες. Τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα