Χανιώτης, 100% συμβατός δότης μυελού των οστών, δίνει ζωή σε παιδάκι 2 ετών
Www.true.gr

Χανιώτης, 100% συμβατός δότης μυελού των οστών, δίνει ζωή σε παιδάκι 2 ετών

Ο Χανιώτης, Στράτος Μπαξεβάνης, χάρισε τη ζωή σε ένα παιδάκι ηλικίας δύο ετών. Ο Στράτος Μπαξεβάνης έδωσε αρχικά δείγμα για να δει, αν μπορεί να βοηθήσει κάποιον, με το να γίνει δότης μυελού των οστών. Ο νεαρός από τα Χανιά ενημερώθηκε δύο χρόνια, αργότερα. Αμέσως, προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί, που το είχε ανάγκη. Έτσι, το δυόμιση ετών παιδί από το Ιράν θα μπορεί να συνεχίσει να ζει.

Χανιώτης: Πως ξεκίνησε η όλη διαδικασία

«Ήταν ένα πρωινό. 11 Απριλίου του 2017 από ό,τι θυμάμαι. Ήμουν σε ένα πολύ γνωστό καφέ της πόλης. Ήταν στημένος ο ορίζοντας. Ξέρω ότι είναι αρωγός στην προσπάθεια του ορίζοντα, το συγκεκριμένο μαγαζί. Απλά πήγα και έδωσα σε ένα λεπτό με μια μπατονέτα λίγο σάλιο από το εσωτερικό του μάγουλού μου. Έτσι, ξεκίνησε».
Χανιώτης: Πώς ενημερώθηκε

«Πέρασαν δύο χρόνια. Μου ήρθε ένα email για να επικοινωνήσω με το Όραμα της Αθήνας. Έτσι, ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα. Πήγα και έδωσα αίμα. Έκανα πάρα πολλές εξετάσεις. Τυγχάνει να έχω συμβατότητα με αυτό τον συνάνθρωπο στο 100%. Είναι πολύ σπάνιο. Γίνεται μία φορά στις τόσες και δεν είναι βέβαιο, αν θα πετύχει. Το μόνο που έκανα ήταν να δώσω κάποια φιαλάκια με αίμα, τα οποία εξετάστηκαν στα Χανιά. Πήγαν στο νοσοκομείο Αγία Σοφία της Αθήνας και σε άλλα δύο με τρία νοσοκομεία. Μου έδωσαν το OK και ενημέρωσαν την οικογένεια του λήπτη. Μετά έπρεπε να πάω στην Αθήνα για να μου πάρουν αιμοπετάλια για να τα δώσω στο παιδάκι».

Χανιώτης: Τι συμβουλεύει τους συνανθρώπους του

«Συμβουλεύω, όποιον μπορεί να το κάνει, να πάει και να το κάνει. Δεν είναι δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα χτυπήσει το κινητό μου και θα μου έρθει ένα email πως μπορώ να βοηθήσω κάποιο συνάνθρωπό μου. Με ενημέρωσαν μετά από δυόμιση χρόνια, όπως είπα και πριν. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε. Μπορεί ένα λεπτό από τη ζωή μας να είναι όλη η ζωή ενός συνανθρώπου μας. Αυτό το συναίσθημα δεν αναπληρώνεται με τίποτα».

Χανιώτης: Βίντεο για συμβατό δότη μυελού των οστών

Πηγή: enimerotiko.gr

True.gr