Χαμός στο Διαδίκτυο με την Πρωτοφανή Διαφήμιση για τις Γυναικείες Τρίχες. Τέτοιες Εικόνες ΔΕΝ Έχουν Ξαναδείξει!

Όταν πρόκειται για τις τρίχες του σώματος, είναι απλό: Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν καθόλου τρίχες πάνω τους.

Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου να πιστεύουμε πως οι τρίχες στο γυναικείο σώμα είναι ταμπού και πως δεν θα πρέπει να φαίνονται.

Οι διαφημίσεις για ξυραφάκια μέχρι τώρα ποτέ δεν έδειχναν γυναίκες με πραγματικές τρίχες. Τα μοντέλα που φαίνονται να ξυρίζονται έχουν ήδη ξυρισμένα πόδια, κάτι που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Το να δείχνεις τέλεια ρετουσαρισμένους ανθρώπους δημιουργεί μια ανθυγιεινή και μη ρεαλιστική προσδοκία πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν σώματα χωρίς τρίχες.

Αλλά όπως πάντα, οι γυναίκες ακολουθούν όσα τους λένε και υιοθετούν γελοία πρότυπα ομορφιάς.


Αυτό κάνει το Project Body Hair από την Billie τόσο ενδιαφέρον. Η Billie, μία εταιρία που βγάζει ξυραφάκια, ξεκίνησε αυτή την καμπάνια για να αναγνωρίσει και να γιορτάσει τις γυναικείες τρίχες.

«Το να δείχνουμε μόνο λεία, άτριχα πόδια φαινόταν ένας πολύ απαρχαιωμένος τρόπος να παρουσιάζουμε τις γυναίκες. Πάντα υποστηρίζαμε πως το ξύρισμα είναι επιλογή. Είναι οι τρίχες σας και κανείς δεν θα πρέπει να σας λέει τι να τις κάνετε.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε αυτή την καμπάνια και ελπίζουμε να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχτούν τις τρίχες στο σώμα τους και να αλλάξει ο τρόπος που απεικονίζονται στα μέσα,» είπε η Georgina Gooley, συνιδρύτρια της Billie.


Η Billie θα δωρίσει τις φωτογραφίες της στο Unspalsh, μία ιστοσελίδα για τον διαμοιρασμό εικόνων. Πιθανώς να μην σοκάρει κανένα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεις στο διαδίκτυο εικόνες με γυναίκες που απεικονίζονται θετικά παρόλο που έχουν τρίχες.

Και ψάχνουν για περισσότερες εικόνες, οπότε αν το θέλετε, μπορείτε και εσείς να ανεβάσετε την φωτογραφία σας στην ιστοσελίδα τους Project Body Hair ή χρησιμοποιώντας το hashtag #projectbodyhair.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα τους.

Πηγή