Χαμός Στην Παρέλαση Της 25ης Μαρτίου: Η Στιγμή Ντροπής
Www.true.gr

Χαμός Στην Παρέλαση Της 25ης Μαρτίου: Η Στιγμή Ντροπής

Επεισοδιακή ήταν η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, όπου υπήρξε και μία πρωτοφανής κατάσταση.

Αυτό που συνέβη προκάλεσε μεγάλη και αρνητική εντύπωση.

«Μακεδονία ξακουστή»… γιοκ! Για πρώτη φορά φέτος, η μεγάλη μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε, χωρίς να παιανίσει από τις μπάντες ή την Φιλαρμονική το γνωστό εμβατήριο, αν και αυτό συνέβαινε τουλάχιστον μέχρι πέρυσι, σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η «απουσία» του, έπειτα και από τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το εν λόγω εμβατήριο το τελευταίο διάστημα, προκάλεσε αίσθηση. Εύλογα, ίσως, προκύπτει το ερώτημα εάν η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει και… κατάργηση του «Μακεδονία ξακουστή», ή αν οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν από μόνοι τους την πρωτοβουλία για το «σιωπητήριο», προκειμένου να μην… δυσαρεστήσουν τους γείτονες Σκοπιανούς.


Το εμβατήριο που δεν ακούστηκε ποτέ στην παρέλαση Αθηνών!

Μάλιστα, για το θέμα ρωτήθηκε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας μετά το τέλος της παρέλασης.


Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε πάντως ότι δεν ευθύνεται το υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη απόφαση. Αντίθετα, «έδειξε» ως υπεύθυνους την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων.

«Νομίζω πως η ευθύνη της σημερινής παρέλασης είναι στην Περιφέρεια και στον Δήμο. Με δικές τους διαδικασίες αποφάσισαν τι θα παίξουν» τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή : athensmagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr