Χαλκιδική: Τα αυτοκίνητα στη θάλασσα και τα κότερα στη στεριά – Χάος στη Νικήτη από την κακοκαιρία [pics, vids]

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε τις εικόνες καταστροφής που άφησε πίσω η κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Η Νικήτη μετράει τις πληγές της…
Εικόνες αποκάλυψης στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Νικήτη. Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε χθες τόσο την πόλη όσο και όλη τη Χαλκιδική προκάλεσε καταστροφές και μεγάλα προβλήματα.

Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε όσα έγιναν στη Νικήτη. Αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα από τους χειμάρρους που δημιουργήθηκαν, κότερα βγήκαν στη στεριά, φερτά υλικά κατέληξαν κι αυτά στο νερό, παραλιακά μαγαζιά υπέστησαν σοβαρές ζημιές, άλλα οχήματα που δεν κατέληξαν στο νερό χτύπησαν σε τοίχους και άλλα σημεία με αποτέλεσμα να υποστούν κι αυτά σοβαρές ζημίες. Σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν, ενώ η άσφαλτος από σημεία των δρόμων έχει ξηλωθεί.

Συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας, καθώς και ιδιώτες έπιασαν από νωρίς δουλειά στην προσπάθεια να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Θα χρειαστεί όμως να μην αρχίσει εκ νέου η βροχή, αν και η πρόγνωση της ΕΜΥ δεν είναι με το μέρος τους.Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Ο δήμαρχος Γιάννης Τζίτζιος βρίσκεται από την πρώτη ώρα στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

https://youtu.be/nFeCEerndVg
https://youtu.be/sInjFLp_0kA
https://youtu.be/e2rTUMLPV6E

Σε Κασσάνδρα και Σιθωνία η Πυροσβεστική δέχτηκε 150 και 90 κλήσεις αντίστοιχα. Στην Κασσάνδρα έγιναν 30 αντλήσεις υδάτων και στη Σιθωνία 40, ενώ οι πυροσβέστες χρειάστηκε σε 5 περιπτώσεις να μεταφέρουν άτομα σε ασφαλή σημεία.

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr