Μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην εισήγησή τους ειδικά για την εστίαση, αποφάσισαν οι ειδικοί που συνεδρίασαν σήμερα επί αρκετές ώρες για την χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι ειδικοί εισηγούνται να μην υπάρχει όριο στους καθήμενους στην εστίαση. Νωρίτερα, είχαν αποφασίσει να αυξηθεί το όριο από 6 σε 8 άτομα ανά τραπέζι.

Παρόλα αυτά, αυτό που τονίζουν ότι οι αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα στα τραπέζια δεν θα αλλάξουν.

Κατά τα λοιπά, οι ειδικοί ήταν αρνητικοί στο να επιτραπούν οι όρθιοι στην διασκέδαση, στο να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά και να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα που σήμερα είναι 10%.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Η πολυπόθητη, σχεδόν από το σύνολο της κοινωνίας, χαλάρωση φαίνεται πως απέχει ακόμα αρκετά από το να γίνει πραγματικότητα. Η άρση μέτρων έχει μπει στον «πάγο» καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε την Τετάρτη (09/02) και εισηγήθηκε μια και μοναδική αλλαγή, που αφορά την εστίαση. Επί της ουσίας από την επόμενη εβδομάδα θα καταργηθεί το όριο των πελατών ανά τραπέζι. Μέχρι τώρα, επιτρεπόταν έξι άτομα ανά τραπέζι ενώ τώρα δεν υπάρχει όριο πελατών. Συνεπώς, στα καταστήματα εστίασης – όπου έχουν δικαίωμα εισόδου μόνο εμβολιασμένοι – θα μπορούν να κάθονται μεγαλύτερες παρέες ανά τραπέζι.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κλήθηκε να αποφασίσει αν θα δώσει το «πράσινο φως» για να υπάρξει χαλάρωση και σε κάποια επιπλέον περιοριστικά μέτρα, από όσα είναι σε ισχύ, και έκρινε πως ακόμα δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και η κατάσταση στο ΕΣΥ, είναι τέτοια που ακόμα δεν επιτρέπει περαιτέρω χαλάρωση για την κοινωνία και τον κόσμο της αγοράς.

Συνεπώς, το σενάριο που ήθελε την αύξηση της πληρότητας των γηπέδων, αλλά και την επαναφορά όρθιων πελατών σε καταστήματα διασκέδασης, δεν επιβεβαιώθηκε.

Την ίδια στιγμή, έχουν μπει στον «πάγο» τα όποια σχέδια για τις Απόκριες. Με τα τωρινά δεδομένα δεν θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί για τα καρναβάλια για 3η συνεχόμενη χρονιά, εκτός αν σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις αλλάξει άρδην το κλίμα και τα δεδομένα και δοθεί το «πράσινο φως».

Πηγή : newsbomb.gr
newsit.gr