Bρήκαν την ηθική αυτουργό της επίθεσης με το βιτριόλι - Πρόσωπο υπεράνω υποψίας
Www.true.gr

Bρήκαν την ηθική αυτουργό της επίθεσης με το βιτριόλι – Πρόσωπο υπεράνω υποψίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, πρόκειται για πρόσωπο υπεράνω υποψίας, από τον κύκλο του θύματος

Θέμα ημερών θεωρείται πλέον η εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει την ηθική αυτουργό της αποτρόπαιας πράξης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για πρόσωπο υπεράνω υποψίας, από τον κύκλο της Ιωάννας, και τα κίνητρα της είναι πλέον γνωστά στην Αστυνομία. Bρήκαν την ηθική αυτουργό της επίθεσης με το βιτριόλι Πατήστε εδώ Οσον αφορά τους υπόπτους στους οποίους είχε καταλήξει ως φυσικούς αυτουργούς η αστυνομική έρευνα, κάποιοι/ες εξ αυτών φέρεται να έχουν ισχυρό άλλοθι, ενώ άλλοι/ες έχουν τελείως διαφορετικό σωματότυπο συγκριτικά με αυτόν της μαυροφορεμένης γυναίκας που έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Ετσι το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός της επίθεσης που έδωσε την εντολή – αποστολή στην μαυροφορεμένη γυναίκα να ρίξει το βιτριόλι στην 34χρονη.

“Ιστορικά δεν υπάρχει στα ποινικά χρονικά αυτό που λέμε “τέλειο έγκλημα”. Πάντα και κάπου υπάρχει μια λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Μια ρωγμή που σπάει το τζάμι της σιωπής των εμπλεκομένων. Είναι ωστόσο δύσκολο” αυτό μου ανέφερε αστυνομική πηγή πρίν απο λίγη ώρα.

Κάτι που γνωρίζουν καλά και οι αναλυτές της Ασφάλειας. Γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια πολύ έξυπνη και πονηρή γυναίκα. Εκτιμούν ότι σχεδίασε με απίστευτες λεπτομέρειες το χτύπημά της γνωρίζοντας ακόμη και ότι οι δύο κάμερες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του πρακτορείου ήταν χαλασμένες και άρα θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της αόρατη. Να επιτεθεί και να το σκάσει σαν σκιά…


Έτσι, ενδεχομένως γνωρίζοντας ότι το κινητό τηλέφωνο είναι όπλο στα χέρια των αρχών για τον εντοπισμό της, εκείνη την ημέρα να το είχε κρύψει. Οι αστυνομικοί, θέλοντας να ξεπεράσουν αυτό το σκόπελο, ζήτησαν η άρση να μην περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και τις προηγούμενες έχοντας ως δεδομένο ότι στις άλλες δύο επισκέψεις για να κατοπτεύσει το πεδίο της δράσης της, το είχε μαζί της.

«Ζητήσαμε να γίνει άρση είκοσι τηλεφωνικών αριθμών που θεωρούμε ότι ανήκουν σε άτομα που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση. Όμως δεν περιοριζόμαστε στο πρωινό της 20ης Μαίου αλλά και στο διάστημα των δύο προηγούμενων ημερών καθώς οι εκτιμήσεις λένε ότι η δράστις επισκέφθηκε το σημείο τουλάχιστον άλλες δύο φορές και ενδεχομένως την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης να έκρυψε στο χώρο το δοχείο με το βιτριόλι» αναφέρει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις σαρώσεις των σημάτων και των επικοινωνιών θα φθάσουν σύντομα στο γραφείο των αρμόδιων αξιωματικών και έτσι θα έχουν μια εικόνα για το αν η μία από τις δέκα ύποπτες τριγυρνούσε στην περιοχή τις συγκεκριμένες τρεις ημέρες ή το σημείο επισκέφθηκε και κάποιο δικό της πρόσωπο πιθανότατα χωρίς να γνωρίζει το σχέδιο και τις προθέσεις της.


Στο κάδρο των δέκα ύποπτων γυναικών, η κάθε μια συγκεντρώνει διαφορετικές πιθανότητες να είναι η μία που αναζητούν. Ουσιαστικά, έχει γίνει μια ταξινόμηση σε τρεις διαφορετικές ζώνες ανάλογα με τα ποσοστά που συγκεντρώνει η κάθε μια χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα. Έτσι, υπάρχει μια γυναίκα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, στον δεύτερο κύκλο ακολουθούν τέσσερις με λιγότερες και οι υπόλοιπες πέντε με σαφώς μικρότερα ποσοστά που όμως σε αυτή τη φάση των ερευνών δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Φως σε αυτό το σημείο αλλά όχι αποδείξεις θα δείξουν και κάποια θολά καρέ που έχουν απομονώσει οι αστυνομικοί και στην ουσία δείχνουν φιγούρες, τα οποία έχουν στείλει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να «καθαρίσουν» μέσω ειδικής επεξεργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, κινούνται και τα πρόσωπα από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της Ιωάννας που κλήθηκαν για να δώσουν κατάθεση και εξηγήσεις αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις αστυνομικών. Οι αναλυτές της Ασφάλειας αν και γνωρίζουν το κίνητρο της δράστιδος και είναι πεπεισμένοι για το τι οδήγησε τη μασκοφόρο να ρίξει το βιτριόλι, εντούτοις προς το παρόν δεν μπορούν να βρουν το πρόσωπο και αυτό οφείλεται στον τρόπο που έδρασε η γυναίκα.

Πηγη protagon.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr