Με Bιασμo και θάνατο απειλούν τουρκάλα δημοσιογράφο υποστηρικτές του Ερντογάν γιατί είπε την αλήθεια

Απειλές βιασμού και θανάτου από ΜΜΕ που στηρίζουν Ερντογάν, δέχονται τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, όπως κατήγγειλε η τουρκάλα Νεβσίν Μενγκού, που είναι μία εξ αυτών.

Σε συνέντευξή της, επιρρίπτει ευθύνες για οτιδήποτε πιθανόν της συμβεί στο τουρκικό κράτος ενώ κάνει λόγο για παραστρατιωτικές οργανώσεις. «Δεν έχω και πολλά πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω για να προστατευτώ. Τι μπορώ να κάνω; Όσα κάνεις κι εσύ. Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζω πως αν συμβεί κάτι σε μας, την ευθύνη θα την έχει η Τουρκική Δημοκρατία, καθώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της», ανέφερε.

Οι ισχυρισμοί για την απειλή προκάλεσαν αντίδραση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τουρκίας και πρώην στενού φίλου του Ρ.Ταγίπ Ερντογάν, Αλί Μπαμπατσάν, ο οποίος τόνισε πως οι κυβερνήσεις που δεν μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον, προκαλούν διχόνοια και εχθρότητα.

Ο Αλί Μπαμπατσάν υποστηρίχθηκε επίσης από την πρόεδρο του “Καλού Κόμματος” Meral Aksener, η οποία τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να απειλεί γυναίκες και παιδιά.

Ποια είναι η Νεβσίν Μενγκού

Η 38χρονη Νεβσίν Μενγκού έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το κανάλι του CNN Turk, από που κι αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2017. Ακόμα για περίπου 1,5 χρόνο εργάστηκε ως ανταποκρίτρια του One Agency στο Ιράν.

Σύμφωνα με το Milligazee, η Νεβσίν Μενγκού έχει ξεχωρίσει για τις φιλελεύθερες απόψεις της και την αντικυβερνητική της ματιά. Στην ίδια γραμμή την οποία υποστήριξε και ο πατέρας της, Sahin Mengu, ο οποίος ήταν βουλευτής του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος,), του ισχυρότερου αντιπολιτευτικού κόμματος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Το χρονικό

Το τελευταίο διάστημα χιλιάδες υποστηρικτές του Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας άρχισαν να διώκουν προσωπικότητες της αντιπολίτευσης δημιουργώντας hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απειλές περί δολοφονιών και βιασμών.

Σύμφωνα με ahvalnews.com, οι αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγορούνται για υποκίνηση πραξικοπήματος από χιλιάδες μέλη του AKP και φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει «φασιστική νοοτροπία που δεν μπορεί να διακόψει την υπεροχή της εθνικής βούλησης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των εκλογών και εξακολουθεί να λαχταρά την ξένη κηδεμονία, τα πραξικοπήματα και τις χούντες».

Εξέχουσες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, σε μια περίοδο έντονης κρίσης εξακολουθούν να δέχονται απειλές για τη ζωή τους. Ανάμεσα τους ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η πρόεδρος του CHP Κωνσταντινούπολη, Canan Kaftancioglu, ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Κόμματος Figen Yuksekdag και η δημοσιογράφος Νεβσίν Μενγκού.

Πηγή: mixanitouxronou.gr